Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 09:27

"Σύγχρονες Μούσες" Γεώργιος Τσάτσος

Written by
422
"Σύγχρονες Μούσες" Γεώργιος Τσάτσος

Απρόσμενα, μια θυελλώδη βραδιά του Φεβρουαρίου, οκτώ Μούσες κι ένας Μούσος επισκέπτονται τον συγγραφέα. Δεν πρόκειται για τις γνωστές Μούσες της μυθολογίας μας, αλλά για μία νέα ομάδα, πιο προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή μας.

Αρχηγός όλων είναι η Πολυτρόπη, η Μούσα της εφευρετικότητας, η οποία συνοδεύεται από την Τηλεθόνη (τηλεόραση), τη Θεανώ (κινηματογράφος), τον Σέφαρχο (γαστρονομία-μαγειρική), την Παταγονία (σύγχρονη μουσική), την Ολυμπία (αθλητισμός), την Πολυπλάνη (διαφήμιση-επικοινωνίες), την Πασαρέλα (μόδα) και την Ηλεκτρονίκη (τεχνολογία).

Σε δέκα ζωντανές συνεντεύξεις, οι οκτώ Μούσες και ο ένας Μούσος αποκαλύπτουν το μυθολογικό τους παρελθόν, μέσα στο οποίο πλέκεται η μυθολογία που γνωρίζουμε με μία διασκεδαστική αναθεώρηση πολλών από τους αρχαίους μύθους. Οι νέες Μούσες μιλούν με γλυκύτητα, χιούμορ, σαφήνεια και σοφία στους ανθρώπους της σημερινής εποχής για να μας αποκαλύψουν ότι η μυθολογία ποτέ δεν πέθανε, αλλά ότι είναι εξίσου ζωντανή και σήμερα.

Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος με την πολύ ζωηρή φαντασία του έχει δημιουργήσει τα ποικιλόμορφα και πολύ αληθοφανή πορτρέτα αυτών των μοναδικών μυθικών πλασμάτων.

O Γεώργιος Τσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στο Μαράσλειο και στη Βαρβάκειο. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Ζυρίχης (ΕΤΗ) κι έλαβε δίπλωμα πολιτικού μηχανικού. Υπηρέτησε στο Ναυτικό. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τη διεύθυνση τσιμεντοβιομηχανιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Εσθονία, Πολωνία, Λετονία και Αγγλία, ενώ είχε συμβουλευτικό ρόλο σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων: Πολωνία, Κροατία, Ρωσία, Λίβανο, Καζακστάν, Τουρκία, Αίγυπτο κ.ά. Στην Ελλάδα ηγήθηκε, για 15 περίπου χρόνια, της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Έζησε 24 χρόνια στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική κι έχει εκθέσει ατομικά εννέα φορές, μεταξύ 2001-2014, σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη (2 φορές), Παρίσι, Βαρσοβία και Αθήνα (4 φορές). Έχει φιλοτεχνήσει περίπου 16 λιθογραφίες-μεταξοτυπίες. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή και έχουν τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια.

 

 

Read 422 times

Latest from Super User