Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 12:16

‘’Δωρεάν χρόνος ομιλίας’’ της Αγγελικής Μάρκου

Written by
90
‘’Δωρεάν χρόνος ομιλίας’’ της Αγγελικής Μάρκου

‘’Δωρεάν χρόνος ομιλίας’’ της Αγγελικής Μάρκου

Σε μια εποχή αναγκαστικής μοναξιάς που η επαφή με τον άλλον έχει πολύ μεγάλο κόστος ή είναι ανέφικτη στην καθημερινή πράξη, η μεταβίβαση βαρύτερων ψυχικών φορτίων μέσω της γραφής έχει αποδειχθεί πολύ ιαματική. Γράφουμε για να θεραπευτούμε! Ταυτόχρονα διαβάζουμε για να θεραπευτούμε.

Το βιβλίο σαν σώμα, είναι ο πλέον χειροπιαστός τόπος κατάθεσης όλης της άυλης οδύνης της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ανάγνωσή του, την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να θεραπεύσει τον αναγνώστη ενεργοποιώντας μια ξεχασμένη ιδιότητα του ανθρώπου που ονομάζεται συμπάθεια.

Η Αγγελική Μάρκου γεννήθηκε το 1956 στον Λογγανίκο Λακωνίας. Μεγάλωσε στο Περιστέρι, όπου αποφοίτησε από το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Περιστερίου. Το 1979 έλαβε πτυχίο από την Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 2009 έλαβε το πτυχίο της Ομοιοπαθητικής από την Εθνική Ομοιοπαθητική Ιατρική Συνεργασία. Παρακολούθησε διεθνή συνέδρια της Φαρμακευτικής και της Ομοιοπαθητικής και ασχολήθηκε με την έρευνα της Ομοιοπαθητικής, της Φαρμακογνωσίας και της Φυτοθεραπείας.

Από το 1981, διατηρεί φαρμακείο στο Περιστέρι. Ταξίδεψε σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία και Νότιο Αμερική. Έχει επισκεφθεί, με πάθος, σχεδόν όλα τα κατοικήσιμα και μη νησιά της Ελλάδας, των οποίων τα τελευταία χρόνια περπατάει τα αρχαία και τα νέα μονοπάτια τους. Είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάτων και φίλη του Ορειβατικού Αθηνών. Ασχολείται διά βίου με την ποίηση, το πεζό λόγο και το θέατρο, ενώ τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε την ζωγραφική. Είναι από το 1981 παντρεμένη με τον Ευάγγελο Ανδρέου και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

 

Read 90 times

Latest from apostaktirio team