Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 12:28

‘’Νεράϊδες & Υπερήρωες του Πόντου’’ από την Αγγελική Παμπουκίδου

Written by
464
‘’Νεράϊδες & Υπερήρωες του Πόντου’’ από την Αγγελική Παμπουκίδου

‘’Νεράϊδες & Υπερήρωες του Πόντου’’ από την Αγγελική Παμπουκίδου

Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Αγγελική Παμπουκίδου παρουσιάζουν το πρώτο παιδικό εικονογραφηµένο βιβλίο στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Άννα κι ο Σίµος θα πέσουν σήµερα για ύπνο γνωρίζοντας πια τη µυστική τους ταυτότητα: της Νεράιδας και του Υπερήρωα!

Ανεβείτε µαζί τους στο πιο ταξιδιάρικο σγουρό συννεφάκι µε τιµόνι έναν ηλιόσπορο και πετάξτε πάνω από τη Μαυροθάλασσα, σ' έναν κόσµο όπου ένας µαγικός χορός κι ένα χρυσό δάκρυ µετατρέπονται σε υπερόπλα, που κάνουν άτρωτους τους Υπερήρωες και τις Νεράιδες· έναν κόσµο όπου φοβερά τέρατα όπως η Απληστία, η Γενοκτονία κι η Προσφυγιά είναι ανίκανα να εξοντώσουν τα µαγικά αυτά πλάσµατα, γιατί η αγάπη για τη ζωή, την οικογένεια και την πατρίδα γίνονται η µεγαλύτερη δύναµη της ψυχής τους µέσα στους αιώνες...

Η Συγγραφέας

Η Αγγελική Παµπουκίδου γεννήθηκε στο Minden της Γερµανίας, αλλά µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έλκει την καταγωγή από το Κιλκίς (τόπος εγκατάστασης των προσφύγων παππούδων της από τη Χεροίανα του Πόντου) και την Καρδίτσα.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ., µε ειδίκευση στη Γλωσσολογία και  µιλάει 3 ξένες γλώσσες. Μέχρι και 1996 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2011 εργάζεται στη δηµόσια δευτεροβάθµια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια.

Το 1992 έγραψε και σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο «Εδώ Ελλάδα», ενώ το 1995 έγραψε και σκηνοθέτησε την ηθογραφική κωµωδία «Το πάντρεµα» στην ποντιακή διάλεκτο. Από το 2003 δραστηριοποιείται και στον χώρο της στιχουργικής στην ποντιακή δισκογραφία, µε κορυφαίες τις δύο δισκογραφικές δουλειές «Ας σ' ουρανού το κρενίν» και «Μεταξοζύγιστον». Το 2018 έγραψε το ιστορικό µυθιστόρηµα «Οι Νεράιδες του Πόντου», το οποίο βρίσκεται ήδη στην 3η έκδοση. Το 2019 το βιβλίο µεταφέρθηκε σε θεατρική παράσταση.

Είναι παντρεµένη µε τον µουσικό Θοδωρή Κοτίδη, που «υπηρετεί» την ποντιακή µούσα µε τη λύρα και την ερµηνεία του. Έχουν αποκτήσει µαζί τρεις κόρες, την Ανθή, την Αναστασία, την Αλεξία, κι έναν γιο, τον Λεωνίδα, και ζουν τα τελευταία  χρόνια στα Μετέωρα της Θεσσαλονίκης.                           

Read 464 times

Latest from apostaktirio team