Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 12:46

Νέα έκδοση: "Ως άνεμος καματερός" της Μ. Παναγιώτου-Παπαονησιφόρου

Written by
455
Νέα έκδοση: "Ως άνεμος καματερός" της Μ. Παναγιώτου-Παπαονησιφόρου

 

Τίτλος: Ως άνεμος καματερός

Συγγραφέας:  Μυριάνθη Παναγιώτου - Παπαονησιφόρου

Εκδόσεις: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ISBN: 978-618-5389-25-3

Σελίδες: 64

Τιμή: 10 € 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Γερμανός η νέα ποιητική συλλογή της Μυριάνθης Παναγιώτου-Παπαονησιφόρου με τίτλο  «Ως άνεμος καματερός»

Η συλλογή «Ως άνεμος καματερός»  αποτελεί την δωδέκατη ποιητική κατάθεση της Μυριάνθης Παναγιώτου Παπαονησιφόρου στο ποιητικό γίγνεσθαι και έρχεται να συμπληρώσει μια μεγάλη πορεία πολύτροπης γραφής, που αξιώθηκε πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο με τον υπότιτλο «Υστερόγραφα» περιλαμβάνει ποιήματα που γράφτηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο με υπότιτλο « Παλιά Τετράδια» περιλαμβάνει, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος, αδημοσίευτα ποιήματα άλλης εποχής. Η ανομοιογένεια αυτή, δεν ζημιώνει, αλλά μάλλον λειτουργεί καταλυτικά, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο γραφής μισού και πλέον αιώνα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η Μυριάνθη Παναγιώτου-Παπαονησιφόρου γεννήθηκε στην Πάφο το 1941. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στην Ελλάδα και την Αγγλία και είναι κάτοχος τίτλου Msc στην Κοινωνική Πολιτική και το Σχεδιασμό.  Εργάστηκε μέχρι το 1996 στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και αφυπηρέτησε από τη θέση της Πρώτης Λειτουργού Ευημερίας.

Ασχολείται με την ποίηση από τα νεανικά της χρόνια. Αργότερα ασχολήθηκε και με την παιδική- νεανική λογοτεχνία καθώς και με την ιδιωματική γραφή.

Τιμήθηκε με 3 κρατικά βραβεία από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 6 βραβεία από τον Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, καθώς και με πανελλήνιο βραβείο.

Ποιήματα της περιλαμβάνονται σε ανθολογίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου της οποίας επί σειράν ετών διετέλεσε πρόεδρος. Είναι επίσης μέλος του Κυπριακού ΠΕΝ, του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού- Νεανικού Βιβλίου καθώς και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. 

Πληροφορίες:

Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Τηλ: 2310221169

E-mail: info@germanos-publications.gr 

www.germanos-publications.gr

 

 

Read 455 times

Latest from Super User