Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 16:27

Νέα έκδοση: Ο μύθος του Δράκουλα στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο

Written by
609

Ο μύθος του Δράκουλα στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο

Κατηγορία: Μελέτη

Συγγραφέας: Παναγιώτης Καρώνης

Διαστάσεις: 13x18 εκ

Σελίδες: 100

Έκδοση: Πάτρα, 2014

ISBN: 978-960-9772-14-3

Τιμή: 8 €

 

 

Μια ολοκληρωμένη μελέτη για τον Δράκουλα, το λογοτεχνικό δημιούργημα του Δουβλινέζου συγγραφέα Μπραμ Στόουκερ, που εξελίχθηκε σε μύθο και που με τη βοήθεια του κινηματογράφου εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Ο μύθος του Δράκουλα στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο». Εξετάζει τις λογοτεχνικές συνθήκες κάτω από την οποίες γεννήθηκε ο Δράκουλας, ανατρέχει στην Αρχαία Ελλάδα και στους θρύλους των Βαλκανίων, ενώ σχολιάζει τις ταινίες σταθμούς με πρωταγωνιστή τον Δράκουλα και όχι μόνο αυτόν.

Παράλληλα παρουσιάζεται μια πλήρης φιλμογραφία με τις ταινίες στις οποίες ο αιμοδιψής κόμης των Καρπαθίων τριγυρίζει αναζητώντας τα θύματά του.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Παρακολούθησε έναν πενταετή κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο το Θανάση Μακρή.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ εικονογραφήσει παραμύθια και έχει υπογράψει σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο. Για τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ έχει εικονογραφήσει τα παραμύθια του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο, Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο... και Η μοναξιά του χαρταετού, καθώς και τα βιβλία:

ñ    Ο Ασχημάνθρωπος, της Μαίρης Σιδηρά

ñ    Σιωπηλή Συνομιλία, της Μαρίας Κωστούρου

Επίσης από το ΔΟΝΤΙ κυκλοφορούν σε δική του επμέλεια, οι λαογραφικές εκδόσεις

ñ    Η Ιεροελεστία της Άνοιξης, χορός και πομπή του Άη Γιώργη στη Νεστάνη Αρκαδίας

ñ    Τραγούδια της Νεστάνης

Κεντρική διάθεση του βιβλίου:

Εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ (todonti.wordpress.com, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2614003482).

Read 609 times

Latest from Super User