Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 19:52

The Garden of Joy and Sadness: Η αγγλική έκδοση του παραμυθιού ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ

Written by
570

The Garden of Joy and Sadness

Βιβλίο: 12,00 euro e-book: 7,00 euro

Το βραβευμένο παραμύθι του συγγραφέα Θανάση Σάλτα «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» στην αγγλική γλώσσα (μετάφραση από το μεταφραστικό κέντρο Cristans Center) Με πλούσιο λεξιλόγιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, περιέχει επίσης cd με μουσική, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία θεατρικού παιχνιδιού/θεατρικής παράστασης.

Περιλαμβάνει 12 ιστορίες με πρωταγωνιστές τη Χαρά και τη Λύπη. Μέσα από τις περιπέτειες που ζουν, μαθαίνουμε τελικά πόσο σημαντικά είναι και τα δύο αυτά συναισθήματα και πόσο το ένα συναίσθημα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.

Το «Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» βρέθηκε στη λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία στη νέα έκδοση του βιβλίου ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, Εκδόσεις Παπαζήση (σχετική εγκύκλιος) http://www.chiourea.gr/2013/01/blog-post_6831.html

Διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2013 στο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης «Σικελιάνα»

Το «Βιωματικό Σχολείο» πρόσθεσε το «Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» στις διαδραστικές παραστάσεις του, με στόχο να αποδεχτούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τα συναισθήματά τους. 

 

Η Κύρα Αλιγιζάκη γνωστή εικαστικός, έχει επιμεληθεί όλη την εικονογράφηση δίνοντας στο παραμύθι μια ξεχωριστή εικαστική οπτική.

Η μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον ακροατή.

Το παραμύθι εκτός από τη διασκεδαστική του πλευρά, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο στο λόγο, την εικόνα και τον ήχο.

Η μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα: πιάνο, τσέλο και φλάουτο.

Στο πιάνο: Οικονομάκη Χρυσάνθη

Στο τσέλο: Ουρανία Καραντούνη

Στο φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.cambiabooks.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=123

Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=VO3pY70fCa4

Read 570 times

Latest from Super User