Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 12:51

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ένα συλλογικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Δωδώνη

Written by
710
ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ένα συλλογικό μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Δωδώνη

 ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία – Μυθιστόρημα 

Αγγελίδης Γκέντζος Τάσος

Αργυριάδης Μάνος

Ευθυμιάδου Άρτεμις

Ζαϊμη Λένα

Ιωαννίδου Μάγδα

Καλλιδοπούλου Βιργινία

Λαζίδου Κατερίνα

Χαλικιοπούλου Μελισσά Χρ.

Παπαδοπούλου Αθηνά

Πασχαλίδου Αρσινόη

Συτμαλίδου Μαρία 

ΤΙΜΗ:14,84 Ε *ΣΕΛΙΔΕΣ: 448 *ISBN: 978-960-558-208-1

http://www.dodonipublications.gr/product/6598/mi-moy-les-to-giati.html 

Ένα δραματικό ψυχογράφημα, με ήρωες διαφορετικών προελεύσεων, που εμπλέκονται χωρίς να γνωρίζονται, μέσα από την προσωπική ιστορία της ζωής τους, η οποία τελικά συγκλίνει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο.

Ο Στέφανος Κουρτέσης, ο κεντρικός ήρωας του έργου, είναι μια προσωπικότητα που συναρπάζει και απωθεί, με την απίστευτης σκληρότητας συμπεριφορά του και τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο τσαλαπατά και εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, προκειμένου να επιτύχει την προσωπική του ευδαιμονία, όπως τουλάχιστον αυτός την αντιλαμβάνεται.

Οι γυναικείοι χαρακτήρες, που αποτελούν τον στόχο τού πρωταγωνιστή της ιστορίας, στριφογυρίζουν σαν χορεύτριες σε γαϊτανάκι, γύρω από τον γοητευτικό εγκληματία, και αντιδρούν η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σημείο που αποτελεί και το πλέον γοητευτικό παράδοξο του μυθιστορήματος.

Συναρπαστικός στην πολυπλοκότητά του και ο χαρακτήρας της γυναίκας τού κεντρικού ήρωα, η οποία, οδηγημένη από τον φόβο και την ανασφάλεια, τοποθετεί ηθελημένα τον εαυτό της σε μια αδιανόητη κατάσταση, ώσπου η μοίρα να τη φέρει αντιμέτωπη με το πιο κρυφό μυστικό της.

Το απροσδόκητο τέλος αποτελεί μία ευφάνταστη έκπληξη για τον αναγνώστη και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία συναρπαστική αφήγηση. Το παρόν έργο,

το οποίο διαβάζεται απνευστί, αποτελεί μία επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια.

Εύα Ρασούλη, Συγγραφέας 

Πρωτότυπο! Καθηλωτικό! Απέριττο! Οι 11 τρυπώνουν βαθιά στη σκέψη και την ψυχή των ηρώων χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού, μυστηρίου... και περιττά σχήματα λόγου. Μας παρασύρουν στον κόσμο που έφτιαξαν, μας βυθίζουν κομμάτι κομμάτι στο μωσαϊκό που δημιούργησαν μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο και να ολοκληρωθεί η εικόνα αφήνοντάς μας συγκλονισμένους! Συγχαρητήρια, για ένα ανάγνωσμα που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από τις σελίδες του και λυπάσαι σαν φτάσεις στο τέλος.

Νικόλ Άννα Μανιάτη, Συγγραφέας 

 

 

 

Read 710 times

Latest from apostaktirio team