Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 20:24

Ένα νέο παραμύθι από τις εκδόσεις «Το Δόντι»

Written by
395
Ένα νέο παραμύθι από τις εκδόσεις «Το Δόντι»

Τίτλος: Ο Φιρφιρίκος

Συγγραφέας: Ζωή Καλιαμπού – Σιούρτου

Εικονογράφηση: Χριστίνα Ανδρικοπούλου

Κατηγορία: Παιδικό παραμύθι

Έκδοση: Το Δόντι, Πάτρα, 2017

ISBN: 978-960-9772-63-1

Τιμή: 4 ευρώ 

Ο Φιρφιρίκος

Ο Φιρφιρίκος είναι ένα γλυκύτατο άσπρο ποντικάκι που έφτασε σε μια ανυποψίαστη οικογένεια μέσα σε ένα μικρό κλουβάκι, το δικό του το σπιτάκι. Και τώρα κάνει τις τρέλες του…

Το έμμετρο παραμύθι της Ζωής Καλιαμπού – Σιούρτου εικονογραφεί η ζωγράφος Χριστίνα Ανδρικοπούλου και μας θυμίζει ότι οι παρέες και οι φίλοι μας μπορούν συχνά να είναι τα πλέον απρόβλεπτα πλάσματα. 

Η Ζωή Καλιαμπού - Σιούρτου γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Πολύκαρπο Αντιρρίου. Είναι συνταξιούχος δασκάλα. Σπούδασε και έζησε στην Πάτρα. Έχει δύο γιους και τρία εγγόνια. Ήταν μέλος του χορευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και του χορευτικού ομίλου «Αριστείδης Μόσχος». Είναι εθελόντρια στο «Χαμόγελο του παιδιού». 

Η Χριστίνα Ανδρικοπούλου γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα. Διδάχτηκε την τέχνη της ζωγραφικής δίπλα στην Πατρινή ζωγράφο Ανδριάνα Κωστούρου. Τελειόφοιτος του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΑΤΕΙ Πατρών, διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ονείρου… Δράσεις». Έχει επιμεληθεί επίσης τα σκηνικά και το μακιγιάζ ποικίλων θεατρικών παραστάσεων, ενώ έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

 

Read 395 times

Latest from apostaktirio team