Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 15:20

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ναταλία Κατσού, Αγαθό

Written by
259
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ναταλία Κατσού, Αγαθό

Αγαθό

Ναταλία Κατσού

Είδος: Θέατρο
Εξώφυλλο: Φωτογραφία του Γιάννη Κατσαρή
Σελίδες: 60
Χρονολογία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2017
ISBN: 978-618-5286-19-4

Τιμή: 8,48 € 

Ξεκινώντας από μια φυσική κίνηση, την επαφή του ποδιού με το έδαφος, πυροδοτείται μια διαδικασία που ακυρώνει τις αισθήσεις όπως τις βιώνουμε ως άνθρωποι ή, μάλλον, τις μεταθέτει μέσα από ένα υποθετικό ταξίδι διαδοχικών εαυτών με έναν κοινό παρονομαστή: η μορφή αφορά σε απαραίτητα στοιχεία της καθημερινότητας, επιτεύγματα της ανθρώπινης διάνοιας και πράξης, προϊόντα με αξία χρηστική και σημασία πέραν της ενσυνείδητης επαφής μας με αυτά.

Το Αγαθό (αγγλ. Commodity) της Ναταλίας Κατσού παρουσιάστηκε το 2014, σε παραγωγή του Theatre Lab Company στο Λονδίνο, μέσα από την ενότητα 6+1 Greek Voices on Stage. Η συνεργασία με το Αναλόγιο στο Θέατρο Τέχνης (φθινόπωρο 2017), υπό την οργάνωση της Σίσσυς Παπαθανασίου, είναι μια ευτυχής συγκυρία που δίνει την ευκαιρία στο κείμενο αυτό να αναπνεύσει τρισδιάστατα σε μια συνθήκη πολύ διαφορετική από εκείνη που το ενέπνευσε. Εισαγωγή: Μάνος Στεφανίδης.

**

Η Ναταλία Κατσού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Νομική, Υποκριτική και Θέατρο, έχει ολοκληρώσει το Master of Fine Arts στη Σκηνοθεσία Θεάτρου στο East 15 Acting School University of Essex ως υπότροφος «Μινωτή» του Μ.Ι.Ε.Τ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα της Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γ. Πεφάνη. Ζει κι εργάζεται ως σκηνοθέτης κι εκπαιδευτικός Θεατρικών Σπουδών στο Λονδίνο, όπου και διευθύνει την ομάδα Operaview. Έχει εκδώσει τα θεατρικά έργα Σπαράγγια με φτερά (εκδόσεις Βακχικόν 2014 -δίγλωσση έκδοση) και Βυθός (εκδόσεις Βακχικόν 2016).

 

Περισσότερα...

Read 259 times

Latest from apostaktirio team