Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 15:16

Διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου Φτου ξελύπη της Μαριέττας Κόντου, 19/10

Written by
225
Διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου Φτου ξελύπη της Μαριέττας Κόντου, 19/10

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου Φτου ξελύπη της Μαριέττας Κόντου
  
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
 
 Σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση 

Το βιβλίο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Yusra Mardini, πρόσφυγα από τη Συρία και κολυμβήτρια, που περνώντας από το Αιγαίο τράβηξε μαζί με την αδελφή της τη βάρκα στην οποία επέβαιναν αυτή και τόσοι άλλοι συμπατριώτες της, προκειμένου να τους γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό, και κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
 
Τις δυνατότητες αξιοποίησης του βιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας ή ως εργαλείο για να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα όπως η αναζήτηση ταυτότητας, η διαφορετικότητα, ο εκφοβισμός, η ενηλικίωση κ.ά. θα παρουσιάσουν
η συγγραφέας του βιβλίου Μαριέττα Κόντου, η εκπαιδευτικός-Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών Καλλιόπη Κύρδη και η Διευθύντρια στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Δρ παιδικής λογοτεχνίας, πρώην ειδική σύμβουλος στο ΙΕΠ σε θέματα εκπαίδευσης μεταναστών και προσφύγων Ντόρα Τσιαγκάνη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 225 times

Latest from apostaktirio team