Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 16:53

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά "Το πιο μακρύ ταξίδι" 14/11 στον Ιανό

Written by
231
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά "Το πιο μακρύ ταξίδι" 14/11 στον Ιανό

ΜΑΙΡΗ ΜΑΓΟΥΛΑ
Το πιο μακρύ ταξίδι
 
Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Μαγουλά
 
ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ
 
την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
 
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς.
Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσει
ο ηθοποιός Γιώργος Βουζουλίδης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά
ο Λευτέρης Μαυρομάτης (πιάνο)
και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή).
Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
 
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
Αθήνα, δεκαετία του 1950, στα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, υπό τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ξετυλίγονται οι ζωές µιας χούφτας κατοίκων:
Του Ανέστη του αµαξά που µεγαλώνει µόνος τον εγγονό του Νικόλα και είναι προσκολληµένος στον ανεκπλήρωτο πόθο του για τη γυναίκα µε τη «µαρµάρινη οµορφιά».
Του ώριµου και γοητευτικού µεγαλοαστού Ανδρέα ∆ροσινού, που ανακαλύπτει τον εαυτό του µα και τον ίδιο τον προορισµό του σε µια απαγορευµένη ερωτική σχέση µε τη Μαρία, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.
Της Κωνσταντινουπολίτισσας συγγραφέα Φιλαρέτης Αληθινού, που, σηµαδεµένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της.
Της έφηβης Μαργαρίτας, που βρίσκει τον πρίγκιπα των παραµυθιών στον µυστηριώδη επαίτη της γειτονιάς µε τα πράσινα µάτια και την ασηµένια ταυτότητα.
Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις µελαγχολικές µελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές µιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και µιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες του συγκινητικού αυτού µυθιστορήµατος συναντιούνται, ακουµπούν ο ένας στον άλλον και µε οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο µακρύ ταξίδι τους στην αγάπη...
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 
Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο ∆ηµόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη. Τα Κύµατα του Βοσπόρου ήταν το πρώτο της µυθιστόρηµα.

 

 

Read 231 times

Latest from apostaktirio team