Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 15:16

ΜΥΗΣΗ - Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος

Written by
255
ΜΥΗΣΗ - Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος

Μύηση

 Συγγραφέας: Λήδα Μητσώνη

Σχήμα: 14 Χ 21

Εξώφυλλο: Mαλακό

Τιμή: 11,00 €

Σελίδες: 96

Είδος: Δοκίμιο

Κατηγορία: Αυτοβελτίωση - Πνευματικότητα

 ISBN: 978-618-5093-53-2 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο 

    Η μεγαλοφυΐα του ανθρώπου είναι δεδομένη, προβάλλει τα μεγαλόπνοα μέρη του εαυτού του και τα απολαμβάνει. Ατενίζει το σύμπαν και διδάσκεται. Συλλαμβάνει ότι «όπως εκεί, έτσι κι εδώ». Αυτό που αντικρίζει είναι συναρπαστικό και επιθυμεί να το αποκρυπτογραφήσει. Διαφαίνεται η λειτουργία του. Φεγγοβολά το σύστημά του. Διαγράφει την πορεία του. Αποκαλύπτει τα μυστικά του. Εντάσσει και τον άνθρωπο μέσα σε αυτά. Τον συγκινεί αφάνταστα. Αντιλαμβάνεται επιτέλους τον προορισμό του και συνεργάζεται.

    Το ανθρώπινο είδος διέρχεται μια κρίση πρωτόγνωρη. Παρασύρεται από εγωκεντρικές τάσεις και χάνει το σύνολο. Επικρατεί η άποψη «ο καθένας για τον εαυτό του». Αυτό δημιουργεί πόνο και όλεθρο. Καλλιεργεί τον διχασμό. Πληγώνει και πληγώνεται. Διαταράσσει την ενότητα κι αυτό έχει επιπτώσεις τις οποίες υφίσταται. Αντιπαρέρχεται το ότι «Όλα αποτελούν Ένα» και αντιβαίνει σε έναν βασικό κανόνα για την επιβίωση. Διασπά την αναγκαιότητα για την ύπαρξη όλων. Οι ισορροπίες διαρρηγνύονται. Προκύπτουν λάθη που επιζητούν επανόρθωση με οδυνηρό τρόπο. 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Λήδα Μητσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φοίτησε στη «Σχολή Βακαλό» στο τμήμα ζωγραφικής-γλυπτικής-χαρακτικής. Δίδαξε στη δημόσα εκπαίδευση για δεκαπέντε χρόνια και απέκτησε δύο γιους. Η πολύχρονη σχέση με τον σύζυγό της συνετέλεσε να αποκομίσει κατάλληλη εμπειρία, εδραιώνοντας μια αρμονική συμβίωση, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, επιβάλλοντας τη διευθέτησή τους.

Η εμπειρία που αποκόμισε από τη ζωή συνετέλεσε, ώστε να αποκρυσταλλώσει και διαμορφώσει θέση σχετικά με το νόημα της ζωής και την ευρύτητα των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι τυχαία, αντιθέτως υπακούν σε νόμους ανώτερους των ανθρώπινων και υπάρχει μέριμνα για να διατηρείται η τάξη και η ισορροπία εντός μας και σε ό,τι υπάρχει. 

Απόσπασμα από το Βιβλίο  

Κατά τη μελέτη των φαινομένων του σύμπαντος διαπίστωσα ότι εμφανίζονται κάποιες αρχές στη λειτουργία του. Καταγράφω όσες από αυτές έχω αντιληφθεί ότι αφορούν και επηρεάζουν τον άνθρωπο. Διερευνώ το πεπρωμένο του ανθρώπου μέσα από αυτές τις αρχές. Επηρεάζεται ο ρους των πραγμάτων με την τήρηση ή τη μη τήρηση τους από αυτόν.

Read 255 times

Latest from apostaktirio team