Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 10:30

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τούνδρα", την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον

Written by
216
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τούνδρα", την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον

Τούνδρα

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Βασίλης Ψαρράς σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής με τίτλο "Τούνδρα",
την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 19:00,
στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, στην Αθήνα.

Από το οπισθόφυλλο

Η Τούνδρα λειτουργεί ως µια µεταµοντέρνα ταλάντωση µεταξύ τέχνης και γεωγραφίας. Σαράντα τέσσερα ποιήµατα και ένα υστερόγραφο αναδεικνύουν µια συναισθηµατική γεωγραφία της πόλης και της ψυχής, συλλέγοντας θραύσµατα του καθηµερινού, του µεταβατικού, του φευγαλέου, του ενδιάµεσου, του επαναλαµβανόµενου, του δυνητικού – ‘διυλίζοντας το αιώνιο από το παροδικό’ (Baudelaire, 1859).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός και διδάσκει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστηµίου. Παράλληλα, εργάζεται στο ίδιο Τµήµα ως µεταδιδακτορικός ερευνητής (υπότροφος ΙΚΥ) στη διακαλλιτεχνική σύνδεση Σύγχρονης Τέχνης και Γεω-Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Είναι διδάκτωρ του Goldsmiths του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (υπότροφος της AHRC) µε σπουδές στις οπτικοακουστικές τέχνες (Ιόνιο Πανεπιστήµιο) και µεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές τέχνες (University of the Arts London). Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάδειξη ενός υβριδικού flâneur της πόλης του 21ουαιώνα, ερευνώντας ζητήµατα περιπατητικής πράξης, αισθήσεων, συναισθήµατος και ενσωµατωµένων τεχνολογιών.

Η καλλιτεχνική του πράξη προσεγγίζεται µέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις, περιπατητικές performances, βίντεο τέχνη, µουσική και ποίηση και εµπνέεται από την ποιητική και πολιτική πτυχή της αστικής εµπειρίας. Έχει συµµετάσχει σε περισσότερες από 60 εκθέσεις και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αµερική, Αυστραλία), οµαδικές εκθέσεις (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση, Μουσείο Μπενάκη, ROOMS2013, Something Human UK, Washington Experimental Media) και πολιτιστικούς οργανισµούς (Royal Academy of Arts 2010, Storefront for Art & Architecture).

Η διεπιστηµονική του έρευνα συναντάται στην σύνδεση σύγχρονης τέχνης, αστικών σπουδών και media arts καθώς επίσης έχει παρουσιαστεί και σε µια σειρά από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και συνέδρια.

Είναι µουσικός και συνθέτης ambient µουσικής. Η Τούνδρα αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Μία δημιουργία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
Με την εμπειρία των Εκδόσεων iWrite
www.pigi.gr | 2311 27 28 03 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 216 times

Latest from apostaktirio team