Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 09:29

3ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο: « ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ … ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΑ»

Written by
3160
3ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο:  « ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ … ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΑ»

3ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο:
« ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ … ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΑ»
που διοργανώνεται από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Πρωτοβάθμια
Φροντίδα Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο:  

« ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ … ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΑ».

            Ο διαγωνισμός διενεργείται σε συνέχεια των 2 Εθνικών Φοιτητικών Διαγωνισμών ζωγραφικής με θέμα προηγούμενων διαγωνισμών «Απεικονίζω με Ζωγραφική μια παγκόσμια ημέρα του τομέα της Υγείας» οι οποίοι υλοποιήθηκαν  στα πλαίσια των Παγκόσμιων και διεθνών Ημερών που σχετίζονται με την Ιατρική Κοινότητα.

Στο διαγωνισμό φέτος μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Ενήλικες ανεξαρτήτου Ηλικίας και καλούνται να απεικονίσουν την ιδέα τους η οποία θα πρέπει να είναι βασισμένη στην εξής φράση: «Αναπνέοντας Καθαρό Αέρα … Ακριβή μου Ανάσα».

            Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν οι συμμετέχοντες καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» της ζωγραφικής, να απεικονίσουν καμπάνιες μέσω του σχεδίου τους δημιουργώντας έργα ατομικά τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

            Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 10 Μαΐου 2019 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 10 Ιουλίου 2019.

            Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν είτε ταχυδρομικά (ΕΛΤΑ - COURIER) είτε αυτοπροσώπως στην διεύθυνση: Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου 3, Βιόπολις, 4ος Όροφος, 41500 Λάρισα, Υ/Ο Γραμματείας  μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οι οργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζημίες που τυχόν προκληθούν κατά την αποστολή των έργων. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον συμμετέχοντα.

            Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από την αίτηση συμμετοχής των υποψηφίων η οποία βρίσκετε αμέσως μετά τους όρους συμμετοχής. Η υπογραφή και υποβολή της συμπληρωμένης αίτησης συμμετοχής δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού και δηλώνεται από τον υποψήφιο η έγκριση επεξεργασίας των στοιχείων του για τους λόγους του διαγωνισμού, αποστολή email, σχετικών με το διαγωνισμό ή και μελλοντικούς διαγωνισμούς, καθώς και η έκθεση των  έργων του με την αναγραφή των στοιχείων ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο.

            Τα στοιχεία των υποψηφίων θα πρέπει να αναγράφονται στην πίσω όψη των έργων (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο,  e-mail, ονομασία έργου, επάγγελμα) και όχι στην μπροστινή όψη.

            Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων που θα υποβληθούν πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι εξής παράμετροι:

  • Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει όσα έργα επιθυμεί.
  • Το μέγεθος των έργων μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 210 Χ 297 mm (Α4) έως οποιαδήποτε διάσταση επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.
  • Τα έργα πρέπει να υποβληθούν χωρίς πλαίσιο ή κορνίζα.
  • Όλες οι τεχνικές είναι δεκτές (ζωγραφική σε χαρτί, ζωγραφική σε καμβά, ζωγραφική σε μπλοκ ακουαρέλας, ζωγραφική με μελάνι, ζωγραφική με κάρβουνο, ζωγραφική με μολύβι, ζωγραφική σε συνδυασμό με κολάζ υλικών, ζωγραφική σε συνδυασμό με κολάζ εικόνων, κολάζ κ.τ.λ.).

            Η Διοίκηση του μεταπτυχιακού προγράμματος Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα ορίσει οργανωτική επιτροπή για τον διαγωνισμό. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να απαρτίζεται από καθηγητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ακαδημαϊκούς υποτρόφους, υποψήφιους διδάκτορες,  καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  εκπροσώπους φοιτητών ή αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος.  Η Οργανωτική επιτροπή για τον διαγωνισμό θα ορίσει την Κριτική επιτροπή των έργων η οποία θα πρέπει να αποτελείται από μονό αριθμό κριτών και με κατώτερο αριθμό τους τρείς κριτές. Τα ονόματα των Επιτροπών δεν ανακοινώνονται και παραμένουν ανώνυμα.

            Μετά το πέρας του διαγωνισμού τα έργα θα παραμείνουν στην κυριότητα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με την υποχρέωση να αναγραφεί από την οργανωτική επιτροπή το ονοματεπώνυμο των δημιουργών, στην μπροστινή όψη των έργων, έτσι ώστε να φαίνεται το όνομα του/της δημιουργού.

            Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019 στον ιστότοπο του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και συγκεκριμένα στην σελίδα http://acare.med.uth.gr/ανακοινώσεις/ και τα καλύτερα έργα θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση σε χρόνο και σε τόπο που θα ανακοινωθεί είτε από την γραμματεία του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είτε από μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

            Στους συμμετέχοντες θα δοθούν:

·Στο καλύτερο έργο θα δοθεί μια «Επιταγή Δώρου αξίας 100€» για αγορές σε Super Market δωρεά μεγάλης γνωστής αλυσίδας Super Market.

·Τιμητικές Διακρίσεις στα 3 πρώτα καλύτερα σχέδια.

·Έπαινος σε όλους τους υποψηφίους.

·Κατά την ημέρα της απονομής τα έργα των υποψηφίων θα είναι εκτεθειμένα στο χώρο της εκδήλωσης.

·Τα έργα μπορεί να αποτελέσουν μέρος παρουσίασης συνεδρίου – ημερίδας – έκθεσης.

·Τα έργα με τα στοιχεία των δημιουργών μπορεί να απεικονιστούν σε βιβλίο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα e-mail: johnis08@yahoo.gr -  ilampropoulos@uth.gr

Ο Δ/ντης του Μεταπτυχιακού Π.Φ.Υ.

Καθηγητής Κ Ι Γουργουλιάνης

 

 

 

Read 3160 times

Latest from apostaktirio team