Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 18:21

«1ος Διαγωνισμός εικαστικών» Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»

Written by
982
«1ος Διαγωνισμός εικαστικών» Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»

«1ος Διαγωνισμός εικαστικών» 

Το Δίκτυο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού», αποτελούμενο από τα έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Ιωαννίνων (Ηπείρου),  Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης), στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων πολιτισμού και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  των συγκεκριμένων Περιφερειακών Ενοτήτων των τριών γεωγραφικών διαμερισμάτων, προκήρυξε τον 1ο διαγωνισμό Εικαστικών (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το θέατρο-σκηνογραφίας). 

Στα όρια χωρικής ευθύνης  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας και Πέλλας. 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, η κριτική επιτροπή,   με  πρόεδρο  τη  Λένα Δημητριάδου, Αρχιτέκτονα, MSc, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,  και μέλη 1) τον Νίκο Μαυροκεφαλίδη, πρόεδρο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 2) τη Μαρία Μαχαίρα, Διακοσμήτρια, εκπαιδευτικό Δ.Ε.  Ημαθίας, 3) την Κωνσταντία Μπουλασίκη, Αρχιτέκτονα, εκπαιδευτικό Δ.Ε. Ημαθίας και 4) τον Νίκο Τσιαπάρα, ζωγράφο, εκπαιδευτικό Δ.Ε. Ημαθίας,  συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και αξιολόγησε τις 31 συμμετοχές των 41 μαθητών από τα σχολεία Πέλλας και Ημαθίας. Τα περισσότερα έργα-συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό Εικαστικών είναι μάσκες, ενώ υπάρχουν και πρόσωποι, αλλά και πίνακες, σχετικοί με το θέατρο. 

Η κριτική επιτροπή προέκρινε και τα 31 έργα, καθώς όλα είναι υψηλού εικαστικού επιπέδου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάση της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου θα εκδώσει λεύκωμα, που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση, μαζί με τα έργα των άλλων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κατά τη διάρκεια της «Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων του Δικτύου». 

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας  ευχαριστεί και συγχαίρει τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας και Πέλλας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, που συμμετείχαν!

 

 

 

 

 

 

Read 982 times

Latest from apostaktirio team