Print this page
Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 10:13

Έκθεση στο Trii Art Hub

Written by
357
Έκθεση στο Trii Art Hub

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 

Κυριακή19/5 ώρα 13:00 – 18:00 Λάλον Ύδωρ, Η Πυθία του Αρχιπελάγους:

Υπαίθρια δράση (in situ) με τον Νίκο Σταθόπουλο.

Η εγκατάσταση προδιαθέτει τους περαστικούς να "λάβουν χρησμό" από την Πυθία, ενώ ουσιαστικά οι συμμετέχοντες δημιουργούν τον προσωπικό τους "χρησμό" μέσω της δικής τους αποτύπωσης των νεροχρωμάτων σε καμβά. 

Σάββατο 25/5, Κυριακή 26/5 στις 20:30 Γιάννης Αντωνίου και Evann Siebens

Η Evann Siebens και ο Γιάννης Αντωνίου γνωρίζονται από το 1989 ως συνάδελφοι χορευτές στην ´Οπερα της Βόννης στη Γερμανία. Από τότε έχουν συνεργαστεί μαζί ανά  τον κόσμο, ως χορευτές, χορογράφοι και κινηματογραφιστές. Εργάστηκαν μαζί σε διάφορες μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φρανκφούρτη και το Σαν Φρανσίσκο. Συνέχεια έχει τώρα η Αθήνα. Η Evann και ο Γιάννης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα Performance, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες γνώσεις τους στον τρόπο εργασίας τους και να επεκταθούν σε ένα νέο πεδίο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση του χρόνου στο σώμα, το χορευτικό σώμα μέσα στο στούντιο έναντι του κτισμένου, αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, καθώς και το σώμα στη φύση με χορογραφικό στοιχείο το νερό. 

Παρασκευή 24/5 ώρα 22:00 « ... και πέρας επι κύκλου περιφερείας»

Περφόρμανς με τον Αλμπερτο Σένα. 

Σεμινάρια τέχνης ανοιχτά στο κοινό, με τον καθηγητή Μάνο Στεφανίδη.

Σάββατο 25/5 ώρα 19:00 νερό-σύμβολο 

Πέμπτη 30/5 ώρα 19:00 ψυχή-νόημα 

Παρασκευή 31/5 ώρα 19:00 φως –χρώμα 

ΔΕΛTΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στo πλαίσιo υλοποίησης του Project πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια (φωτογραφίας, κολάζ, ζωγραφικής, installation, κατασκευών) ανοιχτά στο ευρύ κοινό, τα οποία περιλάμβαναν θεωρητικό και βιωματικό μέρος. Κεντρική επιδίωξη των εργαστηρίων αυτών ήταν η επαφή των συμμετεχόντων με τον κόσμο της Τέχνης και η δημιουργία προσωπικών και συλλογικών έργων.

Το σύνολο των έργων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτό, μαζί με έργα και δράσεις σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών, θα παρουσιαστεί σε µία ενιαία Έκθεση µε τίτλο 70% Νερό, Μνήμη, Τέχνη, διάρκειας 15 ημερών (21 Μαΐου 2019 – 05 Ιουνίου 2019), στον χώρο τέχνης Trii Art Hub, ο οποίος στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο της Δράκου 9, στο Κουκάκι.

Ό, τι αναφέρεται στο νερό είναι μοιραίο να συνοδεύεται από κάποιες κοινότοπες όσο και απαραίτητες ταυτίσεις: πηγή ζωής, αγνότητα, ροή-κίνηση, ενέργεια, διαφάνεια, κάθαρση, κλπ. Όσο το σκέφτομαι, μια συζήτηση ή μια έκθεση για το νερό αποκτά ακριβοδίκαια πλην της φιλοσοφικής, και πολιτική διάσταση. Αφού μιλάμε για κάθαρση!

Στην παρούσα έκθεση, εικαστικοί καλλιτέχνες, με σχέδια, κατασκευές, ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο και performance, προσπαθούν να αποτυπώσουν σε εικόνες τους ‘’Από ένα μισογεμάτο ποτήρι ως την πιο μεγάλη θάλασσα. Από το δάκρυ ενός παιδιού ως τον αιφνιδιασμό μιας καλοκαιρινής μπόρας. Από την απόλαυση του θαλασσινού τοπίου ως τη φρίκη των κατατρεγμένων που πνίγονται στο Αιγαίο. Από την ηδονή του γάργαρου νερού στο βουνό ως την τοξική μόλυνση που εντοπίζεται ακόμη και στον πιο βαθύ ωκεανό. Το νερό, το νεαρόν ύδωρ των αρχαίων, ως Μοίρα του ανθρώπου τελικά.

Αυτό που κυριαρχεί στα έργα των καλλιτεχνών -τα οποία μελετούν τη φωτοδοσία-σκίαση και τη γραμμή-γραφή-, είναι η βαθύτατη επιθυμία να ζήσουν οι ίδιοι το καταθλιπτικό παρόν όχι ονειρευόμενοι το μέλλον αλλά, αντίθετα, το παρελθόν. Εκεί, πίσω στις πηγές της ομορφιάς, εκεί που πέπλα και στοιβάδες αιώνων, διάφανοι καταρράκτες και ακίνητα νερά κρύβουν την αχειροποίητη εικόνα. Εκεί που το κάλλος δεν είναι οπτασία ή όραμα αλλά ύλη που όμως έχει σφραγιστεί με την πιο βαθιά πνευματικότητα. Στο αρχέγονο νερό, τη μήτρα των εικόνων.

Μάνος Στεφανίδης 

Σχετικά με την Trii

Η Trii δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης. Επιδίωξη της είναι η δημιουργία ενός δικτύου ατόμων, ομάδων και φορέων που δραστηριοποιούνται η ενδιαφέρονται για την τέχνη και τον πολιτισμό. Πρωταρχικός σκοπός της είναι μέσω του δικτύου αυτού, να στηρίζει και να προωθεί τους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, στην πολιτισμική σκηνή και στην αγορά εργασίας.

Όραμά της είναι, μέσα από τις δράσεις της, να συμμετάσχει στην προσπάθεια αισθητικής καλλιέργειας και παιδείας του κοινού, καθώς και στην εξοικείωσή του, με όλες τις μορφές της σύγχρονης τέχνης.

Χρησιμοποιώντας την τέχνη ως μέσον συνομιλίας, αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με όλες τις κοινωνικές ομάδες, στοχεύει στο να επιτευχθούν νέες δυνατότητες ώσμωσής της στην καθημερινότητα και έτσι να επιτελεστεί ο κοινωνικός της ρόλος. 

Trii

Δράκου 9, Κουκάκι

 +30 210 9210 333

 +30 6942719550

www.trii.gr

 

Read 357 times

Latest from apostaktirio team