Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:32

Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης: Ομαδική Εικαστική Έκθεση των μελών του ΣΚΕΤΒΕ - Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας

Written by
227
Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης: Ομαδική Εικαστική Έκθεση των μελών του ΣΚΕΤΒΕ - Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας

Το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2019 με θέμα «Ο ΕΡΩΤΑΣ» ο μικρός κι ο μέγας, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης των μελών του ΣΚΕΤΒΕ - Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τεχνών Κοζάνης, από 21 Σεπτεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Έρωτας

Ο έρωτας είναι η σωματοποίηση ενός βαθύτατου ζωώδους ενστίκτου, του γενετήσιου που καθορίζει την επιβίωση και στις προχωρημένες κοινωνίες υπόκειται σε εθιμικούς κανόνες. Πλέον στις εξελιγμένες υπόκειται σε δικονομικούς προβλεπόμενους νόμους συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Ο έρωτας αποτελεί μια ανακάλυψη της δυνατότητας ενός ατόμου που μπορεί να τον οδηγήσει σε ενότητα ή εκκρεμότητα. Ο έρωτας που μας ενώνει ή μας χωρίζει τραγουδήθηκε και περιγράφηκε από πολλούς.

47 Εικαστικοί από τον ΣΚΕΤΒΕ οραματίστηκαν τον Έρωτα με την δική τους εικαστική ματιά και δημιούργησαν έργα Ζωγραφικής , γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, Video Art, και μας τα παρουσιάζουν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί δρώμενο, όπου ο ποιητής Γιώργος Δελιόπουλος θα απαγγείλει ποίηση με τη συνοδεία Αργεντίνικου tango (χορεύουν: Γλύκα Διονυσοπούλου και Μιχαήλ Μπιμπάσης). Επίσης, άτομα της Κοζανήτικης Κοινωνίας θα διαβάσουν τα βραβευμένα ποιήματα, Μαθητών & Ενηλίκων που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2019, του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης. 

Επιμέλεια έκθεσης: Γλύκα Διονυσοπούλου: Εικαστικός – Υποψήφια Δρ Ιστορίας της Τέχνης.

Υποστήριξη - Επικοινωνία: Φλώροι Εικαστικοί 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 το βράδυ.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 8 Νοεμβρίου 2019.

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Τετάρτη - Σάββατο 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Τρίτη – Πέμπτη - Παρασκευή 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. (Κυριακή κλειστά)

Επίσκεψη πέρα από το ωράριο ύστερα από συνεννόηση 

Διεύθυνση: Μουσείου Τεχνών: Δελμούζου 1 - Κοζάνη.

Τηλ. επικοινωνίας: 24610 39559 και 6980021640

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση για δημοσιοποίηση της έκθεσης, ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Φιλικά το Δ. Σ. του 

ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ

 

 

Read 227 times

Latest from Super User