Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 10:17

Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη!

Written by
97
Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη!

Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη! 

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο X(y)lo, Wood Design Santorini. Είμαι ο Μιχάλης Αρβανίτης και υπηρετώ την τέχνη της γλυπτικής στο ξύλο. Έπειτα από ετοιμασίες πολλών μηνών και παρά τις αντιξοότητες της περιόδου, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σας παρουσιάζω τον νέο μου χώρο-γκαλερί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου εκθέτω τα έργα μου. 

Λίγα λόγια για μένα

Ασχολούμαι με την ξυλογλυπτική τα τελευταία πέντε χρόνια. Εμπνεύστηκα και μαθήτευσα κοντά στους ξυλογλύπτες Παναγιώτη και Γιώργο Θάνο που εξειδικεύονται στα σκαλιστά έπιπλα καθώς επίσης είναι σημαντική στην πορεία μου η συμβολή του Μπέκου Παναγιώτη, εξαίρετου καλλιτέχνη της εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής.

Επειδή η τέχνη λειτουργεί και ως βιολογικός καθρέφτης, ο τόπος καταγωγής και δραστηριοποίησης μου, η Σαντορίνη, ένας τόπος με πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια, λιτά κι απέριττα δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής με περίτεχνα ξυλόγλυπτα τέμπλα, ασκεί μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική μου έκφραση. Μου αρέσει να δουλεύω με μια ποικιλία ξύλων που το καθένα παρουσιάζει μοναδική πρόκληση, ώστε να δημιουργώ κάτι όμορφο που να ενισχύει επίσης την εσωτερική ομορφιά του ίδιου του ξύλου. 

Τα έργα

Τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που θα συναντήσει κανείς στη γκαλερί Xylo Wood Design Santorini, δεν είναι απλά αποκυήματα της έμπνευσης, του κόπου και του ταλέντου του καλλιτέχνη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω... Το καθένα από αυτά έχει να σου πει μια ιδιαίτερη ιστορία, να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, ονειρικό, γαλήνιο, εκλεπτυσμένο, γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο, από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων, η ξυλογλυπτική για τον Μιχάλη είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές.

 

Read 97 times

Latest from apostaktirio team