Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 10:06

Η παράσταση «Anacarbit-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου, στο Θέατρο «Αθηνά»

Written by
257
Η παράσταση «Anacarbit-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου, στο Θέατρο «Αθηνά»

Με χαρά σας προσκαλούμε στην παράσταση

«Anacarbit-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο»,

βασισμένη στα έργα του συγγραφέα μας Δημήτρη Bαρτζιώτη

Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

στο Θέατρο «Αθηνά» (Πατησίων και Δεριγνύ 10), στις 9.00 μ.μ.

 

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στα Γιάννενα, η θεατρική παράσταση «Anacarbit-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο» που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ταξιδεύει για την Αθήνα.

Το έργο είναι βασισμένο στα βιβλία του γιαννιώτη επιστήμονα και συγγραφέα Δημήτρη Βαρτζιώτη, «Σχόλια σε στοχασμούς του Ludwig Wittgenstein» και «Ανακρούσεις» που διερευνούν τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων και της αλήθειας στο πλαίσιο των σύγχρονων ιδεών σχετικά με τις λέξεις, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Η παράσταση παρουσιάζει στους θεατές ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως: θερμοδυναμική, αλγόριθμους υπολογιστών, fractals τη δυναμική του πληθυσμού, θεωρία του χάους σε αντίθεση με τον ντετερμινισμό (ιδίως στο πλαίσιο του έρωτα και του θανάτου), σχεδιασμό του τοπίου, ρομαντισμό εναντίον κλασικισμού, και λογοτεχνία (κυρίως ποίηση).

Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο ακροατήριό του τα παραπάνω θέματα με αρκετές και εξαιρετικά περίπλοκες μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες με ένα πολύ ευφυή τρόπο. Το έργο αποτελείται από αντιπαραθέσεις στοχασμών πάνω στις λέξεις (λογοτεχνία) και αριθμούς (μαθηματικά), αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο επιστήμονα και φιλόσοφο Wittgenstein, πότε αστεία και πότε σοβαρά. Τολμά να αποδείξει ότι οι λέξεις και οι αριθμοί προέρχονται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου και χρησιμοποιεί αυτές τις θεωρίες και ιδέες για να φωτίσει τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, προσθέτοντας τη δριμύτητά τους.

Η παράσταση «Anacarbit-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου, στο Θέατρο «Αθηνά» (Πατησίων και Δεριγνύ 10), στις 9.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (άνω των 65, φοιτητές, μαθητές), 10 ευρώ (ΑμεΑ, άνεργοι). 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Δημήτρης Βαρτζιώτης

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Θωμάς

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Όλγα Ζήση

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Γκοντού

Μουσική Επιμέλεια: Θεμιστοκλής Μαγκριώτης

Σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Καραγεώργος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Κορδέλλας

Interactive Video: Κώστας Σταυρουδάκης

Σχεδιασμός Αφίσας: Λάρα Βαρτζιώτη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρκος Πούλης

Βίντεο-Φωτογραφίες: Μενέλαος Συκοβέλης

Ερμηνεύουν:

Λούντβιχ Βίτγκενσταιν: Γιάννης Θωμάς

Νεαρός Επιστήμονας: Στέλιος Νίνης

Γεωμετρία: Χριστίνα Γκάσιου

Λέξη: Λάουρα Τσιάτη

Σοπράνο: Στέλλα Ζυγούρα 

Tο θεατρικό έργο «ANACARBIT-Ο Βίτγκενσταιν σε Αντίλογο» βασίζεται στα 3 βιβλία του συγγραφέα Δ. Bαρτζιώτη «Σχόλια σε στοχασμούς του LudwigWittgenstein», «Ανακρούσεις» και «Έρωτες στην Κόλαση», που εκδόθηκαν από τη Λευκή Σελίδα. 

Όλα τα έργα του είναι διαθέσιμα στις Εκδόσεις Λευκή Σελίδα www.lefkiselida.gr

 

 

 

Read 257 times

Latest from apostaktirio team