Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 11:27

Παράταση λόγω επιτυχίας για το "Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical" της Μαρίας Στεφάνου

Written by
106
Παράταση λόγω επιτυχίας για το "Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical" της Μαρίας Στεφάνου

Παράταση λόγω επιτυχίας για το "Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical" της Μαρίας Στεφάνου 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Tο "Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical" είναι μία αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας.  

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

Tο έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 6 sold out παραστάσεις, στο Θέατρο Κήπου στα πλαίσια της γιορτής ανοιχτού θεάτρου (Ιούλιος 2017) και στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017). Με την παρότρυνση και αγάπη εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, η παράστασή μας περνάει στην πρωινή ζώνη και τον Σεπτέμβριο του 2018, πραγματοποιεί την πρώτη της θεατρική περιοδεία 2018-2019 με τίτλο «Η Τέχνη Κοντά στα Σχολεία», ταξιδεύοντας εντός και εκτός του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παράσταση αγκαλιάστηκε θερμά και μετράει πλέον τις 62 παραστάσεις.   

3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

 Το πολυαγαπημένο υπερθέαμα μετά την επιτυχημένη περιοδεία του επιστρέφει φέτος στην Θεσσαλονίκη και θα στεγαστεί στο Θέατρο Αθήναιον για 5 μοναδικές παραστάσεις κοινού τα Σάββατα του Νοεμβρίου (2, 9, 16, 23, 30) και καθημερινές πρωινά για σχολεία.   

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

To μουσικό μας παραμύθι είναι το "περπάτημα" ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.   

Ο "δρόμος" των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ' τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας "περαστικός", απ' αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ' το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.  

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock'n'roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη μας, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.  

«Ένα musical κατάλληλο για παιδιά από 5 έως 105 ετών που θέλουν να περπατήσουν.» 

ΤO ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ 

Το βιβλίο της παράστασης, είναι στη διάθεση όσων σχολείων και γονέων το ζητήσουν ώστε να διαβάσουν τα μηνύματα που περνάμε στο έργο μας. Ένα παραμύθι, γεμάτο μηνύματα ζωής και εφόδια για το μοναδικό δρόμο του καθενός. Κατόπιν ραντεβού θα προμηθεύσουμε τα σχολεία που ενδιαφέρονται με αφίσες, ενημερωτικά και διαφημιστικά έντυπα καθώς και το πρόγραμμα της παράστασης. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου της (Μάιος του 2017) εξαντλήθηκε και η δεύτερη και παρούσα έκδοσή του κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 περιλαμβάνοντας προσθήκες και αλλαγές της συγγραφέως. "Η τέχνη μου αντικατοπτρίζει εμένα, αλλάζει και εξελίσσεται όσο και εγώ." λέει η ίδια συμπληρώνοντας ότι το ταξίδι είναι ακόμα στην αρχή του. 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΕΑΤΩΝ  

Το βιβλίο μας θα προσφέρεται με έκπτωση 50% σε όσους μαθητές και κοινό την παρακολουθήσουν και το θελήσουν.  

«Η τέχνη αλλάζει τον κόσμο με τον πιο όμορφο τρόπο. Λυτρώνει και αναθρέφει αστέρια. Φανταστείτε μία παράσταση με την ποιότητα και τα μουσικά στάνταρ της γενέτειρας των musical, Λονδίνου, σε συνδυασμό με το μεράκι, την έμπνευση και την Ελληνική αγάπη. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτό αξίζει σε μας και στα παιδιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.»  

Μαρία Στεφάνου    

ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ   

Πέρα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Κήπου & Θέατρο Άνετον), έχουμε συνεργαστεί και φιλοξενηθεί από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου), τον Δήμο Καλαμαριάς (Θέατρο Μελίνα Μερκούρη), τον Δήμο Λαγκαδά (Δημοτικό Θέατρο Σοχού), στον Δήμο Προποντίδας (Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών και Πολιτιστικό Κέντρο Τρίγλιας), τον Δήμο Πολυγύρου (Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου), τον Δήμο Δέλτα (Θέατρο Νέας Μαγνησίας και στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων), τον Δήμο Θερμαϊκού (Δημοτικό Θέατρο Επανομής και στο Θέατρο 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας), στον Δήμο Θέρμης (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης) και στον Δήμο Κιλκίς (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς).  

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ  

Το Ένα Βήμα Τη Φορά 'είπε θέλω' και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός, κοντά σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, δίνοντας παραστάσεις, πρωινές σχολικές και βραδινές κοινού. Είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε το έργο μας σε όσους Δήμους και θέατρα της περιφέρειας θέλουν να μας έχουν κοντά τους. Ζητήστε μας στον Δήμο και στην πόλη σας.  

Σας ευχαριστούμε για το κάλεσμα και την αγκαλιά σας.   

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ (Αποσπάσματα από Βιβλίο Εντυπώσεων)

«Ένα πολυεπίπεδο έργο, με βαθιά μηνύματα και συμβολισμούς! 

Ένα απολαυστικό μιούζικαλ με υπέροχες μουσικές και χορογραφίες! 

Μια συγκλονιστική παράσταση ως προς τα μηνύματα που μεταφέρει, και τον τρόπο που τα επικοινωνεί! 

Ένα καμπανάκι υπενθύμισης/αφύπνισης για τους μεγαλύτερους και ένας λυτρωτικός σπόρος για τους νεότερους ώστε να αναγνωρίσουν τις αλήθειες τους και να γλυτώσουν κόπο και χρόνο στην μόνη ουσιαστική πορεία της ζωής τους: στην επιστροφή στον εαυτό τους! 

Ένα εμπνευσμένο έργο που προκαλεί την πιο γλυκιά ανασκόπηση πορείας ζωής που έχω βιώσει! Κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της παράστασης τα μάτια μου ήταν βουρκωμένα από τις αλήθειες, που με τον πιο ανάλαφρο αλλά και βαθύ τρόπο, συνηχούσαν με την εσώτερη αλήθεια μου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαρία για το ανεκτίμητο δώρο της σε όλους εμάς και με την ευχή να αγγίξει χιλιάδες νεανικές (και όχι μόνο!) ψυχές!!» Δήμητρα Τζήμκα Pinewood 

«Το Ένα Βήμα Τη Φορά, αλλάζει τα κακώς κείμενα των παραστάσεων που επισκέπτονται την περιφέρεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν... Την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.» Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου  

«Είστε το κομμάτι που λείπει από την εκπαίδευση.» Διευθυντής Γυμνασίου Τρίγλιας 

«Το κοινό διψάει για τόσο ποιοτικές παραγωγές.»   

«Άγγιξε τις ψυχές μικρών και μεγάλων.»  

«Τα μηνύματα απευθύνονται όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε εμάς τους μεγάλους. Ήταν χάδι ψυχής.»  

« [...] Συγκλονιστικό το μήνυμα της Μαρίας! Βιωματική όσο δεν παίρνει άλλο!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάρη σε εσάς θα φύγουμε από δω καλύτεροι και επιτέλους θα προχωρήσουμε ελεύθεροι.»  

«Εξαιρετική παράσταση, υπέροχοι πρωταγωνιστές, εξαίσια μουσική!» 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς  

«Πολύ ωραία παράσταση, δυνατά νοήματα» 23ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου  

«Υπέροχη παράσταση» Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης  

« [...] Αυτό το έργο πρέπει να το δουν όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί.»  

«Μακάρι να την έβλεπα αυτή την παράσταση όταν ήμουν μικρή. Η ζωή μου θα ήταν αλλιώς...» Δέσποινα Τζιμουράκα 60 ετών  

«Τα μηνύματα ήταν πολύ βαθιά και παρουσιασμένα με εύπεπτο τρόπο, ώστε κάθε ηλικία να παίρνει αυτό που της χρειάζεται. Είδα την παράσταση δύο φορές και ευχαρίστως θα την δω και τρίτη.»   

«Καθηλωτικό, ανήσυχο, συγκινητικό, θερμό ζωντανό. Μία υπέροχη στροφή μέσα αλλά και γύρω μας. Μία υπέροχη ενθύμηση της αγάπης αλλά και της δύναμής της.» 2ο Δημοτικό Κύμινων  

« [...] Με βοήθησε ψυχολογικά σε μία δύσκολη φάση. Ευχαριστούμε.»  

«Η μάχη των συναισθημάτων, του εγώ με το εμείς, του θέλω με το πρέπει, σε μία ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, άρτια και πολύ προσεγμένη! Υπέροχες χορογραφίες, έξυπνα κοστούμια και σκηνικά, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ και ΗΘΟΠΟΙΟΙ, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, από την αρχή μέχρι το τέλος. [...]» 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου  

«Η Μαρία Στεφάνου και οι ταλαντούχοι συνεργάτες της κατάφεραν να μας συνεπάρουν και να μας οδηγήσουν βήμα-βήμα από τον κόσμο του «φαίνεσθαι», την επιφανειακή ζωή που επιδιώκει την επιβράβευση και την αποδοχή από τους άλλους, στην «ουσία» των αναγκών μας και στο αγκάλιασμα του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Αυτή η εκπληκτική παράσταση κράτησε με τη ζωντάνια και την αμεσότητά της αμείωτο, από την αρχή ως το τέλος, το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έργο με τρόπο αριστοτεχνικό -εξισορροπώντας και εναλλάσσοντας αρμονικά το γέλιο με το δάκρυ- μάς χάρισε ένα νέο πρίσμα με λυτρωτική επίδραση στον τρόπο θεώρησης της ζωής και της προσωπικής μας πορείας καθώς τα μηνύματά του σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ψυχές όλων μας, μικρών και μεγάλων. Σας ευχαριστούμε για το βάλσαμο ψυχής που μας προσφέρατε.» Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων 

«[...] Μελωδίες ψυχής πλημμύρισαν το θέατρο μας και τα παιδιά μας συμμετείχαν από καρδιάς στο γέλιο, τη χαρά τη συγκίνηση και την τελική λύτρωση της ηρωίδας. Συγχαίρουμε θερμά τη δημιουργό, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης!!!» Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτης 

 «[...] Εξαιρετικά μηνύματα, εξαίσιες φωνές, θαυμάσια τραγούδια και πολύς χορός!!! [...]» Νηπιαγωγείο Ν. Μαγνησίας 

 Ταυτότητα παράστασης: 

Σκηνοθεσία - Κείμενο - Χορογραφίες: Μαρία Στεφάνου

Ενορχήστρωση: Ηλίας Μισιρλής, Κωνσταντίνα Νικίδου, Νίκος Πολίτης

Επιπλέον Συνθέτης: Σοφοκλής Χριστοδούλου

Τραγούδι: Θυμός

Επιμέλεια Σκηνικών: Σταματία Κολωνιάρη

Κουστούμια: Πάρις Γκέλη, Δέσποινα Γωνιάδου, Ανίκα Καλαϊτζίδου 

Ερμιόνες: Αριάδνη Ρόδα Χαρίκλεια Μαρή

Περαστικός: Άγγελος Ρούσσος

Πρίγκιπας: Θανάσης Τζιατζιάφης

Πολιτικός: Χρήστος Εζίρογλου

Θέλω και Αγόρι του Τέλους: Απόστολος Μιτακίδης

Μουσική: Κωνσταντίνα Χουλιάρα - Κωνσταντίνα Βαρσακέλη

Ζητιάνα και Η Στιγμή: Αρετή Μακρολειβαδίτη

Χορευτές: Δόμνα Μπίκου Σαμπρίνα Ρεκάρτ Δημήτρης Σταυρόπουλος

Ηχοληψία: Ανδρέας Μαρκάτης

Πληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35)

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό 15 €

Παιδικό 10 € (έως 12 ετών)

Μειωμένο 12 € (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων,αναπήρων, μαθητικό)

Ομαδικό 10 € (άνω των 10 ατόμων)

Ελεύθερη Είσοδος κάτω των 3 ετών

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 832 060 (Θέατρο Αθήναιον) και 2310 262 051 (Θέατρο Αριστοτέλειον)

Προπώληση: TicketServices.gr - τηλ. 2107234567 - Καταστήματα Public

Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία: 6975672712

Περισσότερα: https://www.facebook.com/theatroathinaion/

Read 106 times

Latest from apostaktirio team