Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:58

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: 4,9,10,11 Νοεμβρίου 22:30, Παράσταση "Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α." από την ομάδα 1nexistente

Written by
277
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: 4,9,10,11 Νοεμβρίου 22:30, Παράσταση "Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α." από την ομάδα 1nexistente

4,9,10,11 Νοεμβρίου 22:30, Παράσταση "Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α." από την ομάδα 1nexistente 

Η ομάδα 1nexistente  παρουσιάζει το Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α.,  μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Αναρχία στη Βαυαρία».

Σε μια χώρα όπου όλα εξελίσσονται κανονικά, όπως και σε κάθε χώρα, το Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α. (Κοινωνική Ιδιοφυής Νίκη Ηλιακού Μηχανισμού Άμυνας), με σύνθημα «Μην πηδάς για να μην πέσεις»,   αποφασίζει να αλλάξει το παλιό σύστημα και να το αντικαταστήσει με κάτι φρέσκο, νέο και εναλλακτικό. 

Απελευθερώνουν την ελευθερία, καταργούν τα σύνορα, την εργασία, τα χρήματα, τους θεσμούς, καθαρίζουν συνειδήσεις… 

Πώς θα δεχτεί ο λαός αυτήν την αλλαγή;  

Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός 

Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του Εμπρός λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ώς το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού “Μορφές” και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου “Εμπρός”. 

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών ”Κίνηση Μαβίλη” και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.  

Μετά από έναν περίπου χρόνο πολύπλευρων καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων, και αφού μεσολάβησαν δύο απόπειρες της Αστυνομίας να σφραγίσει και να κλείσει το Θέατρο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του ανέλαβε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν.

Read 277 times

Latest from apostaktirio team