Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 13:23

Αποτελέσματα Γ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πετρίδειου Ιδρύματος Κύπρου (σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη)

Written by
1909
Αποτελέσματα Γ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πετρίδειου Ιδρύματος Κύπρου (σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη)

Από την Διαχειριστική Επιτροπή του Πετρίδειου Ιδρύματος ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής. 

Στον Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, βραβεύονται τα καλύτερα, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, εκδομένα κατά το 2016 έργα λογοτεχνίας, σε τρεις κατηγορίες (Παιδικό βιβλίο, Συλλογή Διηγημάτων/Νουβέλα, Μυθιστόρημα). 

1. Όσον αφορά την παιδική λογοτεχνία, το βραβείο απονέμεται στο βιβλίο «Ο Ρίνος ο ρινόκερος και ο Αμφιβιούλης ο βατραχούλης» της Ευθυμίας Χρίστου Δημητρίου (Εκδόσεις Πάργα).

Δεύτερο στη βαθμολογία ακολούθησε το βιβλίο «Αντάμα φτερουγίζουνε χαίρονται την αγάπη» της Σταυρίνας Λαμπαδάρη (Εκδόσεις Κοντύλι). 

2. Όσον αφορά τη νουβέλα / συλλογή διηγημάτων, το βραβείο απονέμεται στο βιβλίο «Της ζήσης χαρμολύπες» του Αλέξανδρου Ακριτίδη (Εκδόσεις Ινφογνώμων). 

Δεύτερο στη σειρά βιβλίο ακολούθησε το «Με χίλιους τρόμους γενναίος» του Διαμαντή Αξιώτη (Εκδόσεις Κίχλη). 

3. Όσον αφορά το μυθιστόρημα, η επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρχε έργο άξιο βράβευσης. 

Ο Διαγωνισμός αφορούσε έργα Κύπριων και Ελλαδίτων συγγραφέων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στα βραβευμένα έργα θα δοθεί ως βραβείο, σύμφωνα με την προκήρυξη, χρηματικό ποσό 800 ευρώ, συνοδευόμενο από τιμητική πλακέτα. Η εκδήλωση απονομής θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, στην Πάφο. 

Για το apostaktirio.gr  

Παπακώστα Ελένη, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Read 1909 times

Latest from apostaktirio team