Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 16:25

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων έτους 2018, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Written by
1437
Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων έτους 2018, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

 

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ενηλίκων έτους 2018, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

ΣΥΜΦΩΝΑ με την προκήρυξη και τις δεσμεύσεις της, αναδείχτηκαν ομόφωνα και παμψηφεί περισσότερα βραβεία γιατί ισοβάθμισαν και τα μοιράζονται οι δημιουργοί. Όλα τα κείμενα των συμμετεχόντων θα μπορούσαν να τύχουν διάκρισης, αλλά αυτό είναι αδύνατο, γι’ αυτό η Κριτική Επιτροπή με σύμφωνη γνώμη θέσπισε τα Ειδικά Βραβεία που θα δοθούν σε ξεχωριστές περιπτώσεις συμμετασχόντων. Ήταν οι δεσμεύσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού που δεν επέτρεψαν να δοθούν περισσότερες διακρίσεις.

1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Υπερύψηλα Κομνηνά», με το ψευδώνυμο «Θεοδώρα η Βασίλισσα» που ανήκει στην Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Χαρά ή Οίκτος» με το ψευδώνυμο «Ηλέκτρα» που ανήκει στην κα Αργυρώ Πατίλη-Ζαρανίκα και ισοβαθμούν, το ποίημα «Οι πέτρινες Γυναίκες» με το ψευδώνυμο «Γιαννιά» που ανήκει στην κα Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη και το ποίημα «Μη φοβάσαι» με το ψευδώνυμο «Αρεθουσιά» που ανήκει στην κα Αγγελική Σταματούκου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Πέρασμα», με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» που ανήκει στην κα Μαριάνα Λυμπέρη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Παραγγελιά στ’ άστρα», με το ψευδώνυμο «Πόντιος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη και το ποίημα «Έτοιμη από καιρό» με το ψευδώνυμο «Alice» και ανήκει στην κα Βασιλική Β. Παππά.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Τρέμουν πατρίδα μου οι αρμοί σου» με το ψευδώνυμο «Ανεμώνη» που ανήκει στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική και ισοβαθμούν, το ποίημα «Σκληρή αλήθεια..» με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό και το ποίημα «Για τη δικιά μου Νίκη» με το ψευδώνυμο «Κριάκουρας», που ανήκεις τον κ. Χρήστο Καραγκούνη.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Αφιέρωμα στον αδελφό μου που υπηρετεί στον Έβρο» με το ψευδώνυμο «Τεύκρος» που ανήκει στον κ. Σιλουανό Πάτσαλο και ισοβαθμούν, το ποίημα «Χωρισμός» με το ψευδώνυμο «Ταξιδευτής» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Μικέλη και το ποίημα «Αν…» με το ψευδώνυμο «Ερατώ» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Πατημασιές» με το ψευδώνυμο «Ανεμώνα» που ανήκει στην κα Αγλαΐα Σεργίου, από την Κύπρο και ισοβαθμούν, το ποίημα «Στους νεκρούς του Αλβανικού πολέμου» με το ψευδώνυμο «Επίκουρος» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Δ. Αναγνωστόπουλο και το ποίημα «Ανάμνηση» με το ψευδώνυμο «Ιάσων» και ανήκει στον κ. Γεώργιο Καραγιαννάκο.

2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Ευπρόσδεκτος ο… από μηχανής θεός» με το ψευδώνυμο «Βλαδίμηρος» που ανήκει στον κ. Κων/νο Γ. Τσάμη και ισοβαθμεί με το διήγημα «Ένα ευγενές είδος» με το ψευδώνυμο «Ορφέας Πάρης» που ανήκει στον κ. Κων/νο Σιώζη.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  στο διήγημα «Ο θεραπευτής» με το ψευδώνυμο «Θεραπευτής» που ανήκει στην κα Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Θα αλλάξω διαδρομή» με το ψευδώνυμο «Πόντιος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη και το διήγημα «Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα» με το ψευδώνυμο «Ελευθέριος Μικροσπηλιώτης» που ανήκει στον κ. Ελευθέριο Τσιρώνη.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο διήγημα «Το ταξίδι στους Δελφούς, στην πόλη των ονείρων μου» με το ψευδώνυμο «Φάρνας» που ανήκει στον κ. Χρήστο Θ. Γκούμα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Εγώ και η φύση…» με το ψευδώνυμο «Ζέφυρος» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Γκούμα και το διήγημα «Ποια… ελευθερία;» με το ψευδώνυμο «Ο ανήσυχος» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ.. Αρμελινό.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο διήγημα «Η μικρή παραμυθού» με το ψευδώνυμο «Κλημεντίνη» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά και ισοβαθμούν, το διήγημα «Μια αληθινή ιστορία» με το ψευδώνυμο «Ανεμώνη» που ανήκει στην κα Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική και το διήγημα «Αμαλί» με το ψευδώνυμο «ΠΑΠ» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ  στο διήγημα «Το εφετεινό προσκύνημα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2018», με το ψευδώνυμο «Προσκυνητής» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο και ισοβαθμούν, το διήγημα «Ο γλύπτης του Καστελλόριζου» με το ψευδώνυμο «Σμίλη» που ανήκει στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς Αναπνιώτου και το διήγημα «Το βρωμόσκυλο» με το ψευδώνυμο «Ευαίσθητος» που ανήκει στον κ. Νίκο Χρ. Παπακωνσταντόπουλο.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο διήγημα «Γιατί γράφω» με το ψευδώνυμο «Αλίκη» που ανήκει στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη και ισοβαθμούν, το διήγημα «Στο ντουκιάνι του Βασιλάκη» με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνος Κυζικηνός» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Ρίζο και το διήγημα «Στιγμές αδυναμίας» με το ψευδώνυμο «Υπνοβάτης» που ανήκει στον κ. Άθω Χατζηματθαίου.

3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Προσκύνημα-Ύμνος στα ύψη του Σουλίου» με το ψευδώνυμο «Ηρακλής Κουγκιώτης» που ανήκει στον πατέρα Ηλία Μάκο.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  στο πόνημα «Παιδιά του πολέμου» με το ψευδώνυμο «Θεσπρωτών Πολυποιτής» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Δ. Δημητρίου.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο πόνημα «Το τάμα της κατοχής-1941», με το ψευδώνυμο «Έλατος» που ανήκει στον κ. Δημήτριο Γ. Παπαφράγκο.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο πόνημα «Η Μοναχή του Προφήτη Ηλία» με το ψευδώνυμο «Ο μαθητής του Δημοτικού» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Μικέλη.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ  στο πόνημα «Μια Πασχαλιά στον Μακεδονικό Αγώνα» με το ψευδώνυμο «Αυτόπτης Μάρτυρας» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Δ. Αναγνωστόπουλο.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο πόνημα «Στη μακρινή Τασκένδη» με το ψευδώνυμο «Αγάπη» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού και ισοβαθμεί, με το πόνημα «Χωρίς δικαίωση στη ζωή» με το ψευδώνυμο «Η τρέλα της νιότης» που ανήκει στην κα Δέσποινα Τζαννή.

4. ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α) ΧΡΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

1) Στον κ. Ευστάθιο Πελεκάνο για το έργο του «Ζει δίπλα μας… Το απίστευτο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στη Ρουμανία» το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.

2) Στον κ. Στέφανο Ν. Αβραμόπουλο, για το σύνολο του έργου του, που περιλαμβάνει τις «Προεπαναστατικές Ηρωικές Μορφές 1453-1821» Α+Β+Γ τόμοι (1500 σελίδες) και τα έργα: «Κολυβάδες-Οι στυλοβάτες της Ορθοδοξίας και του Γένους» και το ιστορικολαογραφικό «Αμπελόκαμπος (Καραγκιούζι) Ηλείας», βραβεύεται με το Α΄ Βραβείο.

3) Στον κ. Αθανάσιο Ε. Παπά, Καθηγητή Παν/μίου για το έργο του «ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» απονέμεται το Α΄ Βραβείο.

4) Στον Γιώργο Τσούκαλη, Ερευνητή-συγγραφέα για το έργο του «Λαθρέμποροι Ιστορίας-Επιστροφή των 20 Θησαυρών», που απέσπασε Διεθνή Βραβεία στην πολύχρονη ερευνητική πορεία του, απονέμεται το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας. 

5) Στον κ. Ηλία Ντζιώρα, Μαθηματικό-Πανεπιστημιακό (ΕΜΠ), για το έργο του «Οι εκ Β.Α. Ευρυτανίας απόδημοι από το τέλος του 16ου έως την αυγή του 21ου αιώνα, που διακρίθηκαν ως Διδάσκαλοι του γένους, επιστήμονες και επιχειρηματίες».

6) Στον π. Ελευθέριο Απ. Καρακίτσιο, Πρωτοπρεσβύτερο-Καθηγητή Δρ. Θεολογίας, για το έργο του «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΥΤΣΑΣ» (Εκδόσεις Ελίκρανον 2018) απονέμεται το Α΄ Βραβείο.

7) Στον κ. Ευάγγελο Σπανδάγο για το έργο του «Η ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ» (εκδόσεις Αίθρα), απονέμεται το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.

8) Στον κ. Απόστολο Στ. Κολιό, για το βιβλίο 500 σελίδων με τίτλο «ΣΤΟΧΟΣ», απονέμεται το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.

9) Στην κα Νόρμα Παστελίδου για τα έργα της «Παλαιά Λάμψακος» και «Λάμψακος πονεμένη πατρίδα» απονέμεται το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.

Β) ΠΟΙΗΣΗ

1) Στον κ. Γιάννη Πανούση, Καθηγητή Πανεπιστημίου, πρ. Υπουργό, απονέμεται το Α΄ Βραβείο Ποίησης, για την ποιητική συλλογή του «Μοιρόγραφτο» (εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 2018).

2) Στην κα Μαρία Χάλκου απονέμεται το Α΄ Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή της «Σαν νιώσεις τον άνεμο».

3) Στην κα Γιώγια Σιώκου απονέμεται το Α΄ Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή της «Στα δένδρα μιλώ με τ’ όνομά τους».

4) Στον Γιάννη Τσούτσια, για το σύνολο του ποιητικού έργου το Α΄ Βραβείο ολοκληρωμένου έργου ποίησης.

5) Στην κα Άννα Τσεκούρα, για το σύνολο του ποιητικού και πεζού έργου της το Α΄ Βραβείο.

6) Στην κα Βαλεντίνα Ε. Μπατσάλ απονέμεται το Α΄ Βραβείο ποίησης για την ποιητική συλλογή της «Ερωτικός Αντίλογος».

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

α) Στον καλλιτέχνη ζωγράφο Πέτρο Ζουμπουλάκη για την εικονογράφηση με πίνακές του να κοσμούν το εξώφυλλο και τις σελίδες της ποιητικής συλλογής «Στα δένδρα μιλώ με τ’ όνομά τους» της Γιώγιας Σιώκου.

β) Στον αρχιτέκτονα Σταύρο Ζώτο για τη σύνθεση του εξωφύλλου της ποιητικής συλλογής «Ερωτικός Αντίλογος» της Βαλεντίνας Ε. Μπατσάλ.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1) Στον κ. Αντώνη Μικέλη για τις δύο ποιητικές συλλογές του «Μονάχος στη Βαρδιόλα» και «360 θαλασσινές πορείες».

2) Στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη για τα ποιητικά του πονήματα με τίτλο «Καληνύχτα όνειρά μου».

3) Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς Αναπνιώτου για την ποιητική συλλογή της «Ελπιδοφόρος Ήλιος».

3) ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

1) Στην κα Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη για τη νουβέλα με τίτλο «Η απολογία των πρωτόπλαστων».

2) Στην κα Δήμητρα Παπαλιάκου-Δηώ-Δημοπούλου για το έργο της «Εμείς κι όχι εγώ».

3) Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού για τ’ αφηγήματα «Τη ζωή μας τη ζήσαμε».

5. ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

α) ΧΡΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΡΤΥΡΙΑ 

1) Στην κα Σταυρούλα Ζώρζου για το παιδικό έργο της με τίτλο «Κρυφό Σχολειό-Το μυστικό χωριό του βράχου», απονέμεται το Α΄ Βραβείο.

2) Στην κα Ιωάννα Σκαρλάτου για το παιδικό έργο της με τίτλο «Παπούτσια στο φεγγάρι» απονέμεται το Α΄ Βραβείο.

β) ΠΟΙΗΣΗ

1) Στην κα Κατερίνα Νίκα-Μάνου για το παιδικό ποιητικό έργο «Το Άγιο Πάσχα περιμένω, μ’ ένα ποίημα κεντημένο!» απονέμεται το Α΄ Βραβείο.

2) Στον κ. Θεοφάνη Θεοφάνους για την παιδική ποιητική συλλογή «Έχει ο καιρός γυρίσματα, σκανταλιές και τιτιβίσματα»

γ) ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1) Στον κ. Άθω Χατζηματθαίου για το παιδικό θεατρικό έργο «Καληνύχτα μαμά».

2) Στον κ. Ιωάννη Κοσμίδη για το Ποντιακό παιδικό θεατρικό έργο με τίτλο «Το Μαεμένον Λαήν».

6. ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Στην κα Δέσποινα Βασιλειάδου για το θεατρικό έργο της «Το παιχνίδι της Αλίκης».

7. ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

α) ΠΟΙΗΣΗ

Στον κ. Δημήτρη Π. Πετρέλη, με το ψευδώνυμο «Ιβυκός» για το ποίημα «Πύρινος κλοιός» απονέμεται το Α΄ Ειδικό Βραβείο Ποίησης.

1) Στον κ. Νικόλαο Θωμά με το ψευδώνυμο «Τρύφων» για το ποίημα «Με τα χέρια ενωμένα».

2) Στην κα Ιωάννα Αγγελή με το ψευδώνυμο «Κόριννα», για το ποίημα «Όγδοη μέρα αναδημιουργίας».

3) Στην κα Αμαλία Βούρτση με το ψευδώνυμο «Ειρήνη» για το ποίημα «Ψάχνω τη λέξη».

4) Στην κα Χρυσούλα Αγογλωσσάκη με το ψευδώνυμο «Ρέα» για το ποίημα «Θαλασσινή φιλία».

5) Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα με το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» για το ποίημα «Ανάγκη».

6) Στον κ. Θεοφάνη Θεοφάνους με το ψευδώνυμο «Μολυβένιος» για το ποίημα «Ανάπλαση».

7) Στον κ. Άθω Χατζηματθαίου με το ψευδώνυμο «Μαραμένα κρίνα» για το ποίημα «Εξάρτηση».

8) Στην κα Φυλλίτσα Αθηναΐς Αναπνιώτου με το ψευδώνυμο «Τελέσιλλα» για το ποίημα «Με φωτισμένη θέληση και θάρρος».

9) Στην κα Θεοδοσία Μπόνου με το ψευδώνυμο «Κυβέλη» για το ποίημα «Απόγνωση».

10) Στην κα Μαρία Αλεξάνδρου με το ψευδώνυμο «Μαριτίνα Σταυράκου» για το ποίημα «Η νεράιδα και το μαντήλι».

11) Στην κα Μαρία Μπουρνέλη-Ρίζου με το ψευδώνυμο «Μαρίζ» για το ποίημα «Αναμνήσεις».

12) Στην κα Παναγιώτα Τετίμη με το ψευδώνυμο «Στεφανία» για το ποίημα «Τα όνειρα της καρδιάς».

13) Στην κα Κατερίνα Πατρωνίδου-Παπαευσταθίου με το ψευδώνυμο «Θάλασσα» για το ποίημα «Γιέ μου».

14) Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού με το ψευδώνυμο «Αγάπη» για το ποίημα «Η γνωριμία μας».

15) Στην κα Ευαγγελία Οικονομάκου με το ψευδώνυμο «Κλεάνθη» για το ποίημα «Ψαράκια». 

16) Στην κα Δέσποινα Τζαννή με το ψευδώνυμο «Ελληνίδα» για το ποίημα «Ελλάδα».

β) ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

1) Στην κα Ιωάννα Σκαρλάτου με το ψευδώνυμο «Σεπρεβίβα» για το διήγημα «Συγκατάβαση».

2) Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού με το ψευδώνυμο «Αγάπη» για το διήγημα «Τότε στην Ύδρα».

3) Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου με το ψευδώνυμο «Λάμψη» για το διήγημα «Η πυρκαγιά στο Μάτι».

4) Στην κα Αποστολία Βουλτσίδου με το ψευδώνυμο «Λυδία» για το διήγημα «Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών».

5) Στην κα Χρυσούλα Αγογλωσσάκη με το ψευδώνυμο «Κρήσσα» για το διήγημα «Μια χαχαλιά φακή».

6) Στην κα Δέσποινα Τζαννή με το ψευδώνυμο «Μάνα» για το «Αφιέρωμα στη Μάνα».

Πρακτικό Κριτικής Επιτροπής

 

Read 1437 times

Latest from apostaktirio team