Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 19:08

Aποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ

Written by
3077

 

Τα επίσημα αποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ 2015 που ήταν αφιερωμένος στον Τ. Σ. Ελιοτ. Ο Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ 2015 διοργανώθηκε από το www.viotiaplus.gr και τις Εκδόσεις Momentum. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και ο συναγωνισμός ήταν υψηλής ποιότητας. Εχουμε σήμερα την τιμή να ανακοινώσουμε τους νικητές των Βραβείων και των Επαίνων για τον 5o Διαγωνισμό  ΕΛΙΚΩΝ 2015.

Βραβεία

  1. Το A’ Βραβείο απονέμεται στον Κώστα Φρουζάκη, για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Pescador και το ποίημα Lisboa, anno 1526 (74 βαθμοί, Α/Α 296).  To Α’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
  2. Το Β’ Βραβείο απονέμεται την Κατίνα Μέτσιου για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Αναστασία Αναστασίου και το ποίημα Ανάληψης Τύχη (73 βαθμοί, Α/Α 96). To Β’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ.
  3. Το Γ’ Βραβείο απονέμεται στον Ιωάννη Γεωργικόπουλο για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Τόρου Οκάντα και το ποίημα Οίδημα Χρόνου (70 βαθμοί, Α/Α 204). To Γ’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ.

Έπαινοι

Για τον πρώτο έπαινο υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στους 69 βαθμούς. Ετσι:

  1. Α’ έπαινος απονέμεται στον Βασίλη Κλείτσα για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Θεοτοκάκης και το ποίημα Αναβαθμός. Επίσης Α’ έπαινος απονέμεται στην Θάλεια Λογοθέτη για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Namaste και το ποίημα Η Επιβίωση της Θάλασσας. Α’ έπαινος απονέμεται στον Γεώργιο Κουλιανό για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Γεώργιος Ευδαιμονίου και το ποίημα Ονειρεύτηκα.
  2. Ο Β’ έπαινος απονέμεται στον Νίκο Ευαγγελινό για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Μπουντρούμι και το ποίημα Πλεονάζον Υλικό (68 βαθμοί).
  3. Ο Γ’ Επαινος απονέμεται απονέμεται στον Αλέξανδρο Πετρόχειλο για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Περικλής Καμίλος και το ποίημα Κραχ (67 βαθμοί).

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Αλουμίνιον της Ελλάδος, εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος, που αθλοθετεί τα χρηματικά έπαθλα.  Θέλω επιπλέον να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στην κριτική επιτροπή για την άψογη συνεργασία. Οπως κάθε χρόνο τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν τα βραβευμένα ποιήματα και ο νικητής του διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ στον κλάδο για τη Βοιωτία.

Ασφαλώς σε επόμενο άρθρο θα δημοσιευτούν  τα 40 ποιήματα που θα εκδοθούν συγκεντρωτικά σε τόμο για τον 5ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ από τις Εκδόσεις Momentum καθώς και οι πληροφορίες για την τελετή απονομής των Βραβείων και των επάθλων.

 

Δημήτρης Λάμπρου

http://viotiaplus.gr/2016/05/31/τα-επίσημα-αποτελέσματα-του-5ου-πανελλ/


Read 3077 times

Latest from Super User