Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 12:16

Βραβεία 4ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ποίησης του Grammar School Λευκωσίας

Written by
1961

Την Απονομή Βραβείων του 4ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ποίησης διοργάνωσε το Grammar School Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια της φετινής Βραδιάς Ποίησης-Διηγήματος. Η βραδιά, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου της Δευτέρας, ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, με θέμα «Η γλώσσα του Οδυσσέα Ελύτη», ήταν ο καθηγητής της Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης. Χορηγός των Βραβείων ήταν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από όλα τα ιδιωτικά σχολεία και η συμμετοχή των νεαρών καλλιτεχνών αξιόλογη και από τα 10 συνολικά σχολεία που συμμετείχαν στον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος. Από τη Λευκωσία έλαβαν μέρος, το American Academy, το English School, το Falcon School, το G C School of Careers και το Grammar School Λευκωσίας.

Από τη Λεμεσό το Foley’s Grammar School, το Heritage Private School και το Grammar School Λεμεσού, από τη Λάρνακα το American Academy και από την Αμμόχωστο το Xenion High School.

Τα έργα βραβεύτηκαν σε οκτώ κατηγορίες: Βραβείο Γυμνασίου Ελληνικής και Αγγλικής Ποίησης, Βραβείο Γυμνασίου Ελληνικού και Αγγλικού Διηγήματος, Βραβείο Λυκείου Ελληνικής και Αγγλικής Ποίησης και Βραβείο Λυκείου Ελληνικού και Αγγλικού Διηγήματος.

· Στην Ελληνική Ποίηση, Επίπεδο Γυμνασίου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ποίημα “Γράμμα σ’ έναν προσγειωμένο άνθρωπο” της μαθήτριας Κλεοπάτρας Ολυμπίου από το English School.

· Στο Ελληνικό Διήγημα, Επίπεδο Γυμνασίου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο διήγημα «Η Απουσία» της μαθήτριας Κορίνας Χατζηχαραλάμπους από το Grammar School Λευκωσίας.

· Στην Αγγλική Ποίηση, Επίπεδο Γυμνασίου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ποίημα «A Lifetime Alone» της μαθήτριας Maria Sidorova από το Heritage Private School.

· Στο Αγγλικό Διήγημα, Επίπεδο Γυμνασίου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο διήγημα «Butterflies» της μαθήτριας Jessica Ellinopoulou από το Grammar School Λευκωσίας.

· Στην Ελληνική Ποίηση, Επίπεδο Λυκείου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ποίημα «Σβήνω το φως» του μαθητή Αντώνη Περατικού από το American Academy Λάρνακας.

· Στο Ελληνικό Διήγημα, Επίπεδο Λυκείου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο διήγημα «Οι Ελαιώνες της Ανδαλουσίας» του μαθητή Χρίστου Χειμωνίδη από το Grammar School Λευκωσίας.

· Στην Αγγλική Ποίηση, Επίπεδο Λυκείου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ποίημα «Silent Voice» της μαθήτριας Nicole Zamba από το Xenion High School.

· Στο Αγγλικό Διήγημα, Επίπεδο Λυκείου, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο διήγημα «Red Hands» του μαθητή Atef Bseiso από το Falcon School.

 

 

πηγή: http://www.sigmalive.com

Read 1961 times

Latest from Super User