Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 07:41

Βραβεία Β΄Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου

Written by
1866

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Θέατρο Σημείο, θα βραβευτούν τα δύο έργα που διακρίθηκαν στον Β' Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου.

Η Γιάφκα με τα Γιασεμή της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη και το Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη τιμήθηκαν με έπαινο (B’ Βραβείο) εξ’ ημισείας στον δεύτερο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού έργου από νέους έως 35 ετών που διοργανώθηκε από το Εθνικό Θέατρο.

Το έργο Η Γιάφκα με τα Γιασεμή θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου την Παρασκευή  3 Ιουνίου στις 19:30 στο θέατρο Σημείο με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές. Θα ακολουθήσει η απονομή επαίνου στους δυο βραβευμένους συγγραφείς του διαγωνισμού από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Χουβαρδά και στη συνέχεια η παράσταση του έργου Έσπασε στις 21:30 το οποίο παρουσιάζεται ήδη από τις 12 Μαΐου στο Θέατρο Σημείο.

 

Τα έργα

 

Η Γιάφκα με τα Γιασεμή

της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη

Τι συνδέει μια τριτοετή φοιτήτρια του Φυσικού, έναν «αιώνιο φοιτητή», τον καλύτερό του φίλο, μια ηθοποιό κι έναν πολιτικοποιημένο νέο; Τι θα συμβεί όταν ανάμεσά τους θα εντοπιστεί ο διαβόητος απατεώνας και δραπέτης Ρομπέν; Το παλιό σπίτι της γιαγιάς στο Χαλάνδρι δεν αργεί να γίνει στόχος..

Σκηνοθετική επιμέλεια: Έλενα Καρακούλη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Κώστας Κοράκης, Νεφέλη Κουρή, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου

Είσοδος στο αναλόγιο δωρεάν.

Έσπασε

του Στέλιου Χατζηαδαμίδη

Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι - γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το Όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω... Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω... Αλλά πως; Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι... Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ένα μέλλον που τους έταξαν ότι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπειστοι προσδοκούν.

Μια συμπαραγωγή του θεάτρου Σημείο.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης , Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης, Ειδικές κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή, Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης

 

πηγή: http://www.monopoli.gr

Read 1866 times

Latest from Super User