Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 14:54

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

Written by
2903
Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για το σχολικό έτος 2017-2018 που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου όλης της Ελλάδας, με θέμα «Αν δεν στηρίξεις το ένα πόδι σου έξω απ’ τη Γη, ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της». Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού παρατείνονται ως τις 15 Μαρτίου 2018.

Η κριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠΕΣ) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Γ.Π.Π) θα περιλαμβάνει πανεπιστημιακούς, λογοτέχνες και εκπαιδευτικούς της Πάτρας. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει κατά το τρέχον σχολικό έτος το Π.Γ.Π. Πατρών στον χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Επιπλέον, τα διακριθέντα μαθητικά έργα θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που θα εκδώσει το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών κατά το σχολικό έτος 2018-2019, το οποίο θα φέρει ISBN και δυνατότητα μεταφόρτωσης (download).

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά την προκήρυξη και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού είναι ο ακόλουθος:

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στις υπεύθυνες του διαγωνισμού κ.κ. Αθανασία Μπαλωμένου, Διευθύντρια του ΠΓΠΠ, και Μαίρη Μ. Σιδηρά, εκπαιδευτικό ΠΕ02 του ΠΓΠΠ, στο τηλέφωνο 2610431950 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και υποδιαιρείται σε:

Α. Διαγωνισμό ποιήματος (έως 60 στίχους)

Β. Διαγωνισμό διηγήματος (έως 8 σελίδες)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
Να υποβληθούν ταχυδρομικά σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12),

με ψευδώνυμο, το οποίο να αναγράφεται στο επάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e mail, σχολείο) να εμπεριέχονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό μέρος του οποίου να αναγραφεί εκ νέου το ψευδώνυμο.

Τα δύο αντίτυπα μαζί με τον μικρό φάκελο να αποσταλούν με απλή επιστολή (όχι συστημένη) στη διεύθυνση: Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών (υπόψη κ. Μαίρης Σιδηρά), Σολωμού και Μαγούλας, Πανεπιστημιούπολη Πατρών, ΤΚ 265 04, Πάτρα.

Στο επάνω μέρος του φακέλου, να αναγράφεται το ψευδώνυμο, η κατηγορία του σχολείου (π.χ. Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) και η φράση: «Για τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό».
Τα υποβληθέντα κείμενα δεν επιστρέφονται.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται ότι τα διακριθέντα έργα θα δημοσιευτούν στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική έκδοση (e book) κατά το επόμενο σχολικό έτος.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

 

Read 2903 times

Latest from apostaktirio team