Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 16:45

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ: 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Φαντασίας με θέμα «ΑΠΕΙΛΗ»

Written by
3608
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ: 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Φαντασίας με θέμα «ΑΠΕΙΛΗ»

Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού:

«Στον Δεύτερο λογοτεχνικό διαγωνισμό φαντασίας, των Εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης, οι συγγραφείς καλούνται να παρουσιάσουν κάτι που αντιλαμβάνονται ως απειλή που για άλλους είναι κάτι χειροπιαστό με νύχια και δόντια ενώ για άλλους είναι κάτι θεωρητικό (πυρηνική καταστροφή) ή ψυχικό (κάτι μου επηρεάζει το μυαλό).

Μπορεί κανείς να συμμετέχει με ένα διήγημα, που αριθμεί από 1500 ως 5000 λέξεις. 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα δεκαπέντε διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δημοσιευτούν σε Ανθολογία απο τις εκδόσεις Ανάτυπο, ως μέρος της σειράς του Φανταστικού στη λογοτεχνία. Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα για το διήγημα τους, όμως διατηρούν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν μετά απο δύο έτη το ίδιο διήγημα οπουδήποτε αλλού επιδιώξουν. Στα τρία πρώτα διηγήματα θα δοθεί βραβείο και στα επόμενα τρία έπαινος.

Τα διηγήματα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή doc στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη “για τον διαγωνισμό”. Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ίδια διεύθυνση αλλά με άλλο τίτλο μηνύματος.

Τα κείμενα θα αποσταλούν με ψευδώνυμο και θα σημειώνεται στο μήνυμα επίσης ένα τηλέφωνο για να μπορούν οι εκδόσεις να επικοινωνήσουν με τους συγγραφείς στην περίπτωση που το διήγημα τους έχει διακριθεί.

Οι απονομές των βραβείων και των επαίνων θα γίνουν εντός τριών μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, που η ημερομηνία της θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συγγραφείς των διακριθέντων έργων.

Χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι από την 15 Φεβρουαρίου 2018 έως την 30 Απριλίου 2018.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 15 καλύτερα διηγήματα από όσα πληρούν τους όρους του διαγωνισμού, και τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις Εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

Λοιποί όροι του διαγωνισμού διηγήματος των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΤΥΠΟ 

1) Οι διαγωνιζόμενοι να είναι άνω των 18 ετών.

2) Να μην έχουν εκδώσει ήδη σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή το διήγημα τους.

3) Να μην ανήκουν ή να μην έχουν συγγενείς που ανήκουν στην εκδοτική ομάδα των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΤΥΠΟ.

4) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με ένα μόνο διήγημα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους συμμετέχοντες του συνόλου των παραπάνω όρων.

Καλή επιτυχία!

Εκ μέρους των εκδόσεων ευχόμαστε να είναι ο διαγωνισμός η αφορμή για να γραφτούν πολλά όμορφα διηγήματα, και μακάρι πολλά από αυτά να σημειωθούν από τους μελλοντικούς τους αναγνώστες ως πολύτιμα μέρη της δικής τους συλλογής από λογοτεχνήματα της φαντασίας…»

 

Read 3608 times

Latest from apostaktirio team