Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 17:40

Το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με θέμα: «Μύρτις: το παραμύθι του φωτός»

Written by
3083
Το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με θέμα: «Μύρτις: το παραμύθι του φωτός»

Το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο

ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με θέμα:

«Μύρτις: το παραμύθι του φωτός». 

Η Μύρτις δεν είναι το 11 χρονο κορίτσι που το πρόσωπό της αναπλάστηκε 2500 χρόνια μετά την ομαδική ταφή του. Η Μύρτις δεν είναι το οποιοδήποτε από τα πολλά θύματα  ενός πολυετούς  πολέμου, αλλά το Θύμα των μικρών και μεγάλων συμφερόντων του κάθε πολέμου.

Θα μπορούσε να λέγεται Αρετή ή Φιλία, να ονομάζεται Ελπίδα ή Αρμονία, Ευτυχία ή Γαλήνη, Χαρά ή Ζωή μα η τύχη της όρισε να θαφτεί ανώνυμα μαζί με τόσους συμπολίτες της, θύματα κι εκείνοι του «Λοιμού των Αθηνών», θύματα όλοι του ανθρώπινου αλληλοσπαραγμού.

Η Μύρτις σήμερα που οι άναρθρες κραυγές των επηρμένων πολεμοκάπηλων δεν λένε να κοπάσουν, αλλά όλο και πιο κοντά μας ακούγονται, αναστήθηκε και αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της αθωότητας που θυσιάζεται

Μύρτις λοιπόν μια ιστορία, ένα παραμύθι για την ειρήνη ή αν το θέλετε κατά του πολέμου. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και όλες, από όλες τις χώρες, στην ελληνική όμως γλώσσα.

Τα παραμυθια που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

1) Να μην έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (facebook, ιστοσελίδα κ.λπ.).

2) Η συμμετοχή για τον κάθε διαγωνιζόμενο ορίζεται σε ένα παραμύθι.

3) Το κάθε παραμύθι δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις(3)σελίδες Α4.

4) Τα παραμύθια θα πρέπει να αποστέλλονται με ψευδώνυμο με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε περίπτωση βράβευσης θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω e-mail.

5) Ωστόσο για όσους/ες αδυνατούν την αποστολή με email μπορούν να τα αποστείλουν στην δ/νση: Κεφαλληνίας 17β, Τ.Κ. 15344, Γέρακας, Αθήνα υπόψη κ. Μιχαήλ Μεταξά. 

Τα παραμύθια πρέπει να στέλνονται με ψευδώνυμο σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας στον οποίο ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης. Ο διαγωνισμός ξεκινάει την 15/5/2018 και λήγει στις 31/7/2018. Μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του site: www.athlepolis.gr. 

Η κρίση των παραμυθιών θα γίνει από τετραμελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:

Σωτηρία Ιωαννίδου (Συγγραφέα)
Αλέξανδρο Ακριτίδη (Συγγραφέα) 
Παναγιώτη Δημητρόπουλο (Συγγραφέα)
Αγγελική Κομποχόλη (Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κριτικό) 
 

* Συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής ορίζεται η κα Σωτηρία Ιωαννίδου  

Τον Δεκέμβριο όσα παραμύθια κατατεθούν θα δημοσιευθούν και θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο 2019 στο κοινό σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Οινοποιείο Πέτρου. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτούν και οι τρεις νικητές και θα δοθούν έπαινοι και αναμνηστικά.

Read 3083 times

Latest from apostaktirio team