Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 20:01

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2019)

Written by
1955
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2019)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ο.Κ. (2019) 

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδoς (Ε.Π.ΟΚ.), προκηρύσσει τον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2019 στα ακόλουθα είδη του λόγου: 

ΠΟΙΗΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ - ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

Το Καράβι της Κερυνείας

Ελεύθερο Θέμα

Αμμόχωστος Βασιλεύουσα (Παρακαλώ δείτε το σχετικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» εις μνήμην της ποιήτριας Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου. Τα ποίηματα που θα λάβουμε με το εν λόγω θέμα θα θεωρηθούν ως συμμετοχές σε εκείνο τον διαγωνισμό.) 

Θέματα:

ΔΙΗΓΗΜΑ

Ένα διήγημα πραγματικό ή φανταστικό από τον Μικρασιατικό Αγώνα ή τον Κυπριακό Αγώνα του 1974

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ελέυθερο Θέμα

ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δεχόμαστε βιβλία γραμμένα το 2019 για να αξιολογηθούν και τα καλύτερα να κριθούν ως "ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019/20" 

Γνωστοποιούμε πως πλέον τα είδη του διαγωνισμού θα διεξάγονται εκ περιτροπής ανά έτος ΕΚΤΟΣ της ποίησης που θα διεξάγεται κάθε έτος. 

Σημειώνουμε ότι δεχόμαστε έργα γραμμένα και στην Κυπριακή ντοπιολαλιά. 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό,  έχουν όλοι οι διαμένοντες ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, άνω των 17 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία είδη του λόγου, αλλά με ένα μόνο έργο τους και δημιούργημα ενός και μόνο δημιουργού, αδημοσίευτο. Στον παρόντα διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019  (σφραγίδα ταχυδρομείου). 

Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 25 στίχους, το διήγημα τις 10 σελίδες και το Παραμύθι τις 30 σελίδες.  Κάθε έργο με τον τίτλο του θα πρέπει να αποσταλεί σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίγραφα A4, με ψευδώνυμο πάνω δεξιά, με γραμματοσειρά Αrial και μέγεθος γραμμάτων 12. Για τα βιβλία, παρακαλώ αποστείλετε δύο (2) αντίτυπα. Ανεξαρτήτως του αν θα βραβευθούν, τα βιβλία που θα μας αποσταλούν παραμένουν στη δανειστική βιβλιοθήκη του Ε.Π.Ο.Κ. 

Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα αντίγραφα του έργου  τους καθώς και ένα μικρότερο κλειστό φάκελο όπου μέσα θα εσωκλείσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ. Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), E-mail, λογοτεχνικό είδος που συμμετέχουν, τίτλο έργου και ψευδώνυμο). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η αντίστοιχη ένδειξη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «Για τον 10ο Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για τον 10ο Διαγωνισμό Δοκιμίου». 

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα είδος, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό μικρό φάκελο προσωπικών στοιχείων), να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο θα αναγράφονται στο εξωτερικό μέρος του φακέλου όλα τα είδη που περιέχει (π.χ. «Για τον 10ο  Διαγωνισμό  Ποίησης και Διηγήματος»). 

Η αποστολή των έργων θα γίνει ταχυδρομικά με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην κατωτέρω διεύθυνση: 

Ε.Π.Ο.Κ. (Υπόψη Προέδρου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 - 115 27 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -  ΑΘΗΝΑ 

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης δικαιούται να απονείμει σε κάθε λογοτεχνικό είδος τρία βραβεία, επαίνους και διακρίσεις ή να μη απονείμει καμιά διάκριση. Η κριτική επιτροπή δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. 

Τα ονόματα των διακριθέντων, καθώς και η ημερομηνία και ο χώρος της απονομής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Κ., www.epok.gr  

Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα της απονομής (κατόπιν ενημερώσεως εκ των προτέρων), ή ταχυδρομικά, με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία. 

Σε περίπτωση χρηματικής αθλοθέτησης βραβείου, ο βραβευμένος υποχρεούται να παρίσταται ο ίδιος και όχι δι' αντιπροσώπου του. Σε αντίθετη περίπτωση το βραβείο πηγαίνει στον επόμενο βραβευθέντα. 

Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα καταστρέφονται μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων. Εξαίρεση αποτελούν τα βιβλία που θα μας αποσταλλούν, που ανεξαρτήτως του αν θα βραβευθούν παραμένουν στη δανειστική βιβλιοθήκη του Ε.Π.Ο.Κ. 

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού. 

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (693 7544184)

Βούλα Μπαρδή, Αντιπρόεδρος ΕΠΟΚ (693 4029510)

Στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην ιστοσελίδα www.epok.gr 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος, Ηρακλής Ζαχαριάδης
Η Γενική Γραμματέας, Κούλλα Πλαστήρα

 

 

Read 1955 times

Latest from apostaktirio team