Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 19:08

Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» προκηρύσσουν έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Χαϊκού

Written by
2639
Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» προκηρύσσουν έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Χαϊκού

Πανελλήνιος Διαγωνισμος Ποίησης Χαϊκού

Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» προκηρύσσουν έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Χαϊκού

Mια επιτροπή λογοτεχνών θα επιλέξει 17 χαϊκού τα οποία θα μοιραστούν σε 17 καλλιτέχνες με σημαντικό εικαστικό έργο απο Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία. Οι καλλιτέχνες θα οπτικοποιησουν ένα χαϊκού σε μια διάσταση η οποία θα είναι κοινή για όλους. Η εικαστική οπτικοποιηση θα ακολουθεί το ύφος της ποίησης χαϊκού . Θα είναι λιτή, αφαιρετική ,υπαινικτικη.Όπως τα χαικου εχουν τον περιορισμό 17συλλαβων στη φόρμα τους, έτσι και οι καλλιτέχνες που έχουμε προσκαλέσει να συμμετάσχουν στο project θα πρέπει να συλλάβουν και να χωρέσουν όλη την μαγεία του ποιήματος που τους ανατέθηκε να οπτικοποιησουν πάνω σε μια συγκεκριμένη διάσταση. Μια άσκηση ελευθερίας και εκφραστικότητας μέσα απο τον περιορισμό των διαστάσεων του συγκεκριμένου πλαισίου. Ο εικαστικός καλείται να δημιουργήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο ποιητής του χαικού χωράει τον κόσμο όλο σε μια στιγμιαία εικόνα 17 συλλαβών .

Στόχος είναι η διοργάνωση μιας έκθεσης όπου το κάθε ένα από τα 17 εικαστικά έργα θα παρουσιάζεται δίπλα στο χαϊκού που το ενέπνευσε. Το ποιήμα θα εκτίθεται και αυτό σε ένα πλαίσιο ιδιων διαστάσεων με τον πίνακα.

Τα βραβευμένα ποιήματα θα εκδοθούν σε μία ιδιαίτερης αισθητικής τρίγλωσσο ( Ελληνικά, Ιαπωνικά και Αγγλικά ) βιβλίο. Απέναντι από το κάθε χαϊκού θα φιλοξενείται το εικαστικό έργο το οποίο φιλοτεχνήθηκε εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο ποιήμα.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Η γλώσσα συγγραφής θα πρέπει να είναι η Ελληνική.

Τα ποιήματα που θα υποβληθούν θα πρέπει να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συμμετεχόντων και να μην έχει προηγηθεί η έκδοσή τους.

Ο κάθε υποψήφιος με τη συμμετοχή του υποχρεούται να υποβάλει έναν αριθμό τεσσάρων (4) ποιημάτων χαϊκού

Η συμμετοχή στη διαδικασία και την έκδοση προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

Τα 4 Χαϊκού θα πρέπει να σταλούν δακτυλογραφημένα σε μια (μόνο) σελίδα Α4 και σε 6 αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα πρέπει να είναι 14 στιγμών.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν τη σελίδα σε ένα μεγάλο φάκελο μαζι ένα μικρότερο κλειστό φάκελο. Έξω από τον μικρό φάκελο θα πρέπει να αναγράγεται το ψευδώνυμό τους, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), email, και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία των Εκδόσεων Οδός , Κάδμου 9, 26443 Πάτρα , με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Χαικού»

Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων, ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2019.

Τα έργα θα κριθούν από Επιτροπή καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου site των εκδόσεων οδός, στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά που έχει αναρτηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμου.

Οι συγγραφείς των 17 χαικού που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά.

Τα αποστέλλοντα έργα δεν επιστρέφονται

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο facebook στη σελίδα "Εκδόσεις Οδός"

https://web.facebook.com/%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%9F%CE%B4%CE%BF%CF%82-1728136860820265/

 

 

 

 

 

 

 

Read 2639 times

Latest from Super User