Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 12:49

Διαγωνισμός διηγήματος «Διδυμότειχο – Ιστορίες του Τόπου μας»

Written by
1638
Διαγωνισμός διηγήματος «Διδυμότειχο – Ιστορίες του Τόπου μας»

 Διαγωνισμός διηγήματος «Διδυμότειχο – Ιστορίες του Τόπου μας» 

Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Κιλκίς κ.α.), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Οι Εκδόσεις iWrite στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου!

Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεις) με φόντο τον ιδιαίτερο τόπο τους στην ευρύτερη περιοχή. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημά τους να εκτυλίσσεται στην περιοχή, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Τέλος, το διήγημα μπορεί να αποτελεί φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας, ερωτικό κ.λπ.).

Για τις Εκδόσεις iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού των ελληνικών πόλεων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι τον εκάστοτε τόπο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.λπ. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουμε τους τόπους σε διάφορες εποχές, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα. Να δημιουργήσουμε μία σειρά βιβλίων διαφορετικών από τα άλλα.

Τα βραβευμένα διηγήματα κάθε διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στο νομό μέσα στο 2017. Ο χώρος και ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών. Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των ελληνικών πόλεων.

Στον διαγωνισμό την ευγενική αιγίδα του παρέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Θεοδώρα Καντακουζηνή”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900).
Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31 Μαΐου 2017.

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Μπαλταδώρου 11, Τ.Κ. 54 634, Θεσσαλονίκη.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Διδυμότειχο 2017”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Read 1638 times

Latest from apostaktirio team