Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 17:42

Λάσκαρης Ζαράρης

Written by
6444

Ο Λάσκαρης Ζαράρης του Παναγιώτη γεννήθηκε στο Βόλο το 1969 και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Το επάγγελμά του είναι Εξωτερικός Φρουρός Καταστημάτων Κράτησης και είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τα πρώτα βήματά του στην περιπέτεια της γραφής ξεκίνησαν με την ποίηση. Έχει γράψει πάνω από 300 ποιήματα και από το 2008 επιδίδεται ταυτόχρονα και στη συγγραφή διηγημάτων. Επίσης, το 2010 ολοκλήρωσε δύο μικρά παιδικά μυθιστορήματα.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς και ενεργό μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας. Δημοσιεύει ποιήματα και διηγήματα στις εφημερίδες: «Νέα Αγχίαλος» και «Κυπριακός Ελληνισμός», στα λογοτεχνικά περιοδικά: «Μουσών Μέλαθρον», «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», «Πνευματική Ζωή», σε διάφορα ιστολόγια, στο facebook και στο προσωπικό του blog: «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ», http://parathyrostaoneira.blogspot.com/

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια πήρε μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις και έλαβε βραβεία, μετάλλια, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις, συνολικά 34 τον αριθμό. Στις σημαντικότερες προσωπικές του διακρίσεις συγκαταλέγονται οι εξής:

-Α΄ έπαινος στο διήγημα: «Μια γυναίκα, μια Πατρίδα, μια Κληρονομιά» από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος το έτος 2008, ο οποίος άνοιξε τα διστακτικά φτερά του στο όμορφο αλλά και δύσβατο μονοπάτι της λογοτεχνίας.

-Α΄ βραβείο ανέκδοτης μικρής ποιητικής συλλογής από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», στη Σαλαμίνα το έτος 2010.

-Β΄ βραβείο στο λαογραφικό διήγημα: «Το αλμυρότερο δάκρυ» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» το έτος 2010.

-Β΄ βραβείο στη νουβέλα: «Η άγνωστη ιστορία του Στέλιου Ιγνατιάδη» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το έτος 2011.

-Α΄ μετάλλιο στην επιστολή αγάπης από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες» το έτος 2011.

-Β΄ μετάλλιο στο διήγημα: «Στη χαράδρα» και Γ΄ μετάλλιο στο παιδικό διήγημα: «Ο Ντόναλντ ξέρει τι κάνει…» από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες» το έτος 2011.

-Τον μοναδικό έπαινο στο πεζογράφημα (παιδικό μυθιστόρημα): «Το νησί και το αθάνατο νερό» από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το έτος 2011.

-Β΄ βραβείο στο ιστορικό αφήγημα: «Οι κύκλοι του φωτός και της ελευθερίας» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας το έτος 2011.

-Β΄ βραβείο σε τρία ποιήματα από το Ωδείο Φουντούλη το έτος 2011.

-Β΄ βραβείο στο ελευθερόστιχο ποίημα: «Ο όρκος» και Γ΄ βραβείο ποιητικής συλλογής σε διαφορετικές ποιητικές φόρμες από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» το έτος 2011.

-Βραβείο αφιερωμένο στον αρχαίο λυρικό «Ιβύκος» για το ποίημα: «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα» από την Αμφικτυονία Ελληνισμού το έτος 2011.

-Β΄ βραβείο στο κοινωνικοπολιτικό διήγημα: «Μία αναπάντητη ερώτηση» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» το έτος 2011.

-Β΄ βραβείο στο ποίημα: «Της θάλασσας τραγούδι» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» το έτος 2011.

-Γ΄ βραβείο στο δοκίμιο: «Η έλξη του εφήμερου και ο καθαγιασμός της αιωνιότητας» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το έτος 2012.

Έργα-συμμετοχές:

- Το 2009 συμμετείχε στην ανθολογία «Ποίηση και Ζωγραφική», η οποία εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Υδρόγειος» και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες», με το ποίημά του: «Η όραση των αγαθών».

-Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική ποιητική συλλογή του με τίτλο: «Παράθυρο στα όνειρα» (αυτοέκδοση), η οποία έλαβε το Νοέμβρη του 2010 βραβείο στο διαγωνισμό βιβλίου που διοργάνωσε «Το Καφενείο των Ιδεών».

-Το 2011 συμμετείχε σε δύο συλλογές: «Επιστολή Αγάπης» και «Διηγήματα-Παιδική Λογοτεχνία-Ποιήματα», οι οποίες εκδόθηκαν από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες» και σε μία Ανθολογία Ποίησης – Διηγήματος (Ζ΄ Τόμος: Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες  με αφιέρωμα στη Θεσσαλία) που εκδόθηκε από την Πολιτιστική Συνεργασία και περιέχει ένα διήγημα και δύο ποιήματά του.

Read 6444 times

Latest from Super User