Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:07

Θερινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ερμιονίδας (27 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι)

Written by
846
Θερινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ερμιονίδας (27 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι)

Θερινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ερμιονίδας (27 Ιουλίου στο Πόρτο Χέλι) 

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το φετινό καλοκαίρι η σοπράνο, μουσικός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη στην καρδιά της ιδιαίτερης πατρίδας της Αργολίδας. 

Στα πλαίσια της φετινής Θερινής Συναυλίας της Φιλαρμονικής Δήμου Ερμιονίδας στο πανέμορφο Πόρτο – Χέλι, η καταξιωμένη crossover ερμηνεύτρια θα ερμηνεύσει μαζί με τον διακεκριμένο βαθύφωνο Βασίλη Ασημακόπουλο τραγούδια – ντουέτα από το διάσημο Μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ καθώς και ελληνικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κώστα Κοσμά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 21.00 στο Λιμάνι του ειδυλλιακού κόλπου του Πόρτο – Χελίου.

Στο ποικίλο πρόγραμμα της βραδιάς οι ακροατές θα απολαύσουν γνωστές επιτυχίες από το χώρο της Jazz και του μιούζικαλ αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η Μάνια Βλαχογιάννη, σε τελετή βράβευσης που έλαβε χώρα στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα στα πλαίσια του 9ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Εθνικός Πολιτιστικός

Οργανισμός Κύπρου (ΕΠΟΚ), απέσπασε το Γ΄ Βραβείο Ποίησης Ελεύθερου Στίχου για το ποίημα της «ΓΥΡΙΣΜΟΣ», ένα ποίημα εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον αγαπημένο τόπο καταγωγής της, το μαγευτικό Πόρτο – Χέλι.

Επίσης το 2018 στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου, στο οποίο είναι μέλος και στενή συνεργάτιδα, η Μάνια Βλαχογιάννη παρουσίασε το λογοτεχνικό βιβλίο της «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ) και ερμήνευσε τραγούδια από την επιτυχημένη ομότιτλη Μοντέρνα Όπερα μαζί με τις σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη και Γιούλη Φιλιππίδου.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη χαρά συμμετέχω στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου καταγωγής μου με τη βαθιά επιθυμία να συμβάλω ενεργά στην πολιτισμική του ανάπτυξη και ψυχαγωγία μέσα από τις Τέχνες που υπηρετώ.

Ευχαριστώ το μαέστρο Κώστα Κοσμά για την ιδέα - πρόταση αυτής της μουσικής συνεργασίας, η οποία ταυτόχρονα σηματοδοτεί την απαρχή ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού διαλόγου στα πλαίσια των τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μάνια Βλαχογιάννη.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας ιδρύθηκε το 2010 προερχόμενη από τη συνένωση των Φιλαρμονικών των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδας βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης». Η δράση της είναι ποικίλη δίνοντας ανελλιπώς το παρών της στις μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδος. Έχει συνεργαστεί με άλλες Δημοτικές Φιλαρμονικές, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων, πραγματοποιεί ετήσιες συναυλίες ποικίλου ρεπερτορίου και συμμετέχει σε διάφορα Φεστιβάλ, όπως το 9 ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και  Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2012 μέχρι τον Αύγουστο 2015 η Φιλαρμονική τελούσε υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ευστάθιου Αρβανίτη. Το 2015 τη σκυτάλη πήρε ο Αρχιμουσικός Κώστας Κοσμάς, ο οποίος κατέχει τη θέση αυτή μέχρι και σήμερα.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσει η Φιλαρμονική Δήμου Ερμιονίδας να ψυχαγωγεί τους δημότες της με ποιοτική μουσική πραγματοποιώντας συναυλίες συνεργαζόμενη με σημαντικούς μουσικούς ερμηνευτές και αντίστοιχα μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό» σχολιάζει ο Κώστας Κοσμάς.

 Λίγα λόγια για τους βασικούς συνετελεστές της συναυλίας:

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από το Πόρτο – Χέλι και είναι Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με

Άριστα παμψηφεί, 1 ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και του Ρίχαρντ Στράους Κονσερβατορίου (Μόναχο). Σπούδασε παράλληλα Μονωδία (σοπράνο crossover), Μιούζικαλ και Υποκριτική ενώ ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσε Υποδιευθύντρια της Κρατικής Μουσικής Σχολής Γκάρχινγκ (Μόναχο) και συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα. Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σε διάφορα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν τα ελληνικά και ξένα Charts.

Το βιβλίο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ (Εκδόσεις Νόηση, 2015) μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές ενώ ποιήματα της βραβεύτηκαν σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Λογοτεχνίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. 

O Βασίλειος Ασημακόπουλος είναι βαθύφωνος. Πήρε το δίπλωμά του στο κλασικό τραγούδι το 2011 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο από το Αττικό Ωδείο. Έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε χώρους όπως το Κτίριο Ηνωμένων Εθνών (Νέα

Υόρκη), Royal College of Music (Λονδίνο), το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι), την Εθνική Όπερα και Μπαλλέτο της Σόφιας (Βουλγαρία), Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραγωγές (Ναμπούκο, Φάουστ, Τροβατόρε,

Σικελικοί Εσπερινοί, Προσοχή ο πρίγκηπας λερώνει, Τραβιάτα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, ο Κουρέας της Σεβίλλης, Μούζικα) είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. 

Ο Κώστας Κοσμάς είναι κάτοχος Πτυχίου Σύνθεσης και Σαξοφώνου. Έχει συνθέσει έργα κλασικής και μοντέρνας μουσικής. Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Έχει διατελέσει για δύο συναπτά έτη ειδικός επόπτης της επιτροπής των Πανελληνίων Εξετάσεων στο ειδικό μάθημα του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων. 

Έχει κατά καιρούς αναλάβει τη θέση του Αρχιμουσικού στις Φιλαρμονικές του Παράλιου Άστρους, της Ικαρίας, της Πτολεμαΐδας, της Θήρας, του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και από το 2015 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Φιλαρμονική Δήμου Ερμιονίδας.           

Read 846 times

Latest from apostaktirio team