Print this page
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 19:05

"Κατειλημμένος". Το Νέο Καλοκαιρινό Hit των αδελφών Σπανομάρκου!

Written by
751
"Κατειλημμένος". Το Νέο Καλοκαιρινό Hit των αδελφών Σπανομάρκου!

"Κατειλημμένος". Το Νέο Καλοκαιρινό Hit των αδελφών Σπανομάρκου! 

Μια έκρηξη καλοκαιριού και jazz είναι το νέο τραγούδι των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετών Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου! Είναι το πρώτο που ανακοινώνεται από τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο τους, με μελοποιήσεις ποιημάτων σύγχρονων Ελλήνων στιχουργών και ποιητών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την υπογραφή της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου στην μουσική σύνθεση! Ο "Κατειλημμένος" σε ερμηνεία Σωτήρη Ψυλλάκη και σε στίχους του βραβευμένου συγγραφέα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Σωτήρη Λ.Δημητρίου, σε ταξιδεύει με ένα απαλό αεράκι στις μυθικές πηγές του Αχέροντα στην Θεσπρωτία, από όπου έλκουν την καταγωγή τους οι συνθέτριες αλλά και ο στιχουργός. Ατμοσφαιρική κιθάρα αλά Santana, αισθησιακό σαξόφωνο,και έθνικ κρουστά στολίζουν το τραγούδι, που όπως και όλος ο επερχόμενος δίσκος, είναι εμπνευσμένο από την φύση. 

Το τραγούδι "Κατειλημμένος", είναι ένα μείγμα έντεχνου και latin, ομως πάντα με την χαρακτηριστικο ύφος των αδελφών Σπανομαρκου,των οποίων οι συνθέσεις κάνουν το γύρο του κόσμου και φέρνουν αλλεπάλληλα χρυσά μετάλλια από τους σημαντικότερους μουσικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Πάντα κρατώντας το χρώμα και τον ήχο της Ελλάδας στην μουσική τους, αναζωπυρωνουν το ενδιαφέρον των ξένων ακροατών στην μουσική της χώρας μας. Σύντομα ακολουθούν και τα υπόλοιπα κομμάτια του νέου album, με τη συμμετοχή πολλών ερμηνευτών, και θα κυκλοφορήσουν από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες! 

Σχετικά με τις Α&Ι Σπανομάρκου 

Οι Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου είναι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες και στιχουργοί. Τραγούδια τους ακούγονται στα ραδιόφωνα ανά την Ελλάδα, ενώ ασχολούνται και με την μουσική για διαφημίσεις, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και το θέατρο. Η μουσική τους είναι ένα κράμα παραδοσιακής, λαϊκής, έντεχνης και σύγχρονης μουσικής, ενώ αρκετές φορές ενσωματώνουν στις ενορχηστρώσεις τους στοιχεία κλασσικής και συμφωνικής μουσικής, σε αναπάντεχους άλλα ταιριαστούς συνδυασμούς διάφορων οργάνων όπως μπουζούκι, σαξόφωνο, γκάιντα, άλλα και ηλεκτρονικής μουσικής. Έχουν δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό ύφος που είναι πολύ αγαπητό και στο Ελληνικό κοινό αλλά και στο κοινό του εξωτερικού, που ξεκινά από το συρτάκι και φτάνει έως και την Αθηναϊκή Jazz. Έχουν επίσης γράψει μουσική για κοινωφελείς σκοπούς και οργανισμούς, όπως για την Αντικαρκινική Εταιρία, και για την εθελοντική αιμοδοσία. Έχουν κατακτήσει πολλά διεθνή βραβεία, φέρνοντας στην Ελλάδα χρυσά μετάλλια και πρωτιές στους κορυφαίους μουσικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές,  και κριτές-τιτάνες της διεθνούς σκηνής όπως ο κιθαρίστας Tom Waits, ο jazzistas Pat Metheny κάτοχος 20 Grammy, Coldplay, Thomas Baker, αλλά και πρόεδροι των μεγαλύτερων δισκογραφικων (Atlantic Records, Elektra, Warner) κ.α. 

Οι σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις των Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου:

Global Music Awards (GMA Awards), στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

2018 - Χρυσό βραβείο για την μουσική επένδυση της θεατρικής παράστασης "Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαϊδη(12 Ένορκοι), που πέτυχε από την 2η εβδομάδα αλλεπάλληλα sold out πέρυσι στο θέατρο Διάνα, ενώ θα συνεχιστεί και την φετινή σεζόν.

2017- Χρυσό Βραβείο και Τιμητική Μνεία "Best of show"  για το κοινωνικοπολιτικό τους άλμπουμ «Ελλάς Πολιτική Κρατούμενη» 

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μουσικής Σύνθεσης (ISC), στο Nashville, ΗΠΑ.

2013 - Πρώτο βραβείο και Τιμητική Μνεία για το συρτάκι "Αμέθυστος", ενώ το "Είμαι Ελεύθερη κι ωραία" έφτασε μέχρι τον ημιτελικό.

2014 - Ημιτελικός για το τραγούδι "Οι Νεραντζιές Ανθίζουν"

2016 - Πρώτο βραβείο για το συρτάκι "Πληθώρα", και ημιτελικός για το ζεϊμπέκικο "Βαρέθηκα την Παραπληροφόρηση"  

Όραμά τους είναι η ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής, και η πολιτιστική αναγέννηση, επιθυμώντας να ξαναμπεί η Ελλάδα στο βάθρο που της αξίζει ως γενέτειρα των τεχνών. Η δημιουργική δράση της Αρετής & της Ιωάννας Σπανομάρκου συνεχίζεται, συνθέτοντας μουσική για ένα νέο μιούζικαλ, μουσική για παιδική θεατρική παράσταση, αλλά και με την προσεχή κυκλοφορία του νέου τους album με μελοποιήσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, από όλη την Ελλάδα, ενώ το πρώτο τραγούδι που ανακοινώνεται, είναι ο "Κατειλημμένος", σε στίχους του πολυβραβευμένου συγγραφέα Σωτήρη Λ. Δημητρίου, και ερμηνεία του Σωτήρη Ψυλλάκη.

Read 751 times

Latest from apostaktirio team