Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 19:56

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Written by
398
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Αναπαύσεως  14  Α΄ - 190 02 Παιανία   E-mail:artcentr@otenet.gr  *  Τηλ.: 210-66.43.854 (& Fax) 

https://euarceblog.wixsite.com/euarce

 

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

 

Εορταστική μουσικοφιλολογική εσπερίδα-συνεστίαση διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης προς τιμήν του νεοεκλεγμένου Μέλους του, διακεκριμένου επιστήμονα της Μοριακής Βιολογίας Παναγιώτη Λεμπέση, με ομιλητές τον πρόεδρο του Κέντρου Ευάγγελο Ανδρέου και τη Ράνια Βισβάρδη του Γ΄Προγράμματος της ΕΡΑ.

Στη διάρκεια της εσπερίδας, όπου λειτούργησε και αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας (Παρασκευοπούλου),  ο γνωστός πρωτοψάλτης και μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Χατζηχρόνογλου απέδωσε επιλεγμένα αποσπάσματα από τη χριστουγεννιάτικη υμνογραφία καθώς επίσης και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας και ακολούθηκε ένα ενδιαφέρον φιλολογικό εντευκτήριο με θέματα της ψαλτικής παράδοσης του αξέχαστου βυζαντινομουσικού βάρδου Μανώλη Χατζημάρκου και τη θεολογία της υμνογραφίας από την αρχαιοελληνική ιστορία μέχρι το Βυζάντιο.  

 

Ο τιμώμενος ερευνητής Παναγιώτης Λεμπέσης είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στον Καναδά και σπούδασε στο Outremont High School του Μόντρεαλ, στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του Κολλεγίου Dawson, στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Concordia, στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και στο Πανεπιστήμιο Connecticut, Farmington των ΗΠΑ.  

Στα χρόνια 2000-2011, επιδίδεται στην καθοδήγηση διδακτορικών διατριβών στο Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2003 και για τρία χρόνια συμμετέχει σε διαλέξεις στο πλαίσιο του κατ’ επιλογήν μαθήματος «Φυσιολογία του οστίτη ιστού - Μεταβολικά νοσήματα των οστών», της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2017 διδάσκει και συντονίζει στο Τ.Ε.Ι.  Αθήνας το μάθημα Νευροβιολογία & Νευροανατομία στο πλαίσιο των μαθημάτων «Παθήσεις Νευρικού Συστήματος» - Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών - εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Ο κ. Λεμπέσης έχει στο ενεργητικό του ως ερευνητού ένα ευρύ φάσμα δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνεισφορές σε συγγράμματα, επιδόσεις σε προγράμματα επιστημονικών εφαρμογών και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια στο Ρότερνταμ, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Ορλεάνη, στο Κεμπέκ, στο Τορόντο αλλά και στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο Γύθειο και στα Ιωάννινα.

Πέρα από την επιστημονική του πορεία, ασοχλήθηκε ενεργά με τον εφηβικό και ανδρικό πρωταθλητισμό, κατακτώντας σημαντικές τοπικές, εθνικές και διεθνείς πρώτες νίκες και διακρίσεις στο δρόμο μεγάλων αποστάσεων και στην ελευθέρα πάλη.

Υπήρξε Μέλος της Ομοσπονδίας Αθλητισμού του Κεμπέκ, Μέλος της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Καναδά και Συνιδρυτής και μέλος του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου «ΚΟΡΟΙΒΟΣ» στο Μόντρεαλ.

Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική από τα νεανικά του χρόνια ως Φλαουτίστας στην Ορχήστρα του Λυκείου Outremont του Μόντρεαλ.

 

Λεζάντα φωτογραφίας

ΦΩΤ. 3: Από αριστερά, ο ιδρυτής του Εθνικού Αθλητικού Μουσείου του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Μποντικούλης, η ζωγράφος Αμαλία, ο Ευάγγελος Ανδρέου και η δημοσιογράφος και εκδότρια -«Plus Gazeta Athina»- Ήρα Λόντο

 

Read 398 times

Latest from apostaktirio team