Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 14:34

Παρθενώνας – Κυριακή στην Ακρόπολη, 4/3

Written by
473
Παρθενώνας – Κυριακή στην Ακρόπολη, 4/3

Μετά τα πολυάριθμα αιτήματά σας τους τελευταίους μήνες, η Be a Greek με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει μια από τις ομορφότερες Δράσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, μια Κυριακάτικη Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης!

Ένας λόφος που επιλέχθηκε ήδη από τα νεολιθικά χρόνια ως τόπος εγκατάστασης των κατοίκων της περιοχής και έδρα μοναδικών επιτευγμάτων αρχιτεκτονικής, η Ακρόπολη των Αθηνών αποτελεί σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον κόσμο με την τελειότητα και την συνταρακτική ομορφιά της. Ελάτε μαζί μας για να γνωρίσουμε όλα τα μυστικά που κρύβουν τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, το Τείχος της Ακρόπολης και, φυσικά, ο Παρθενώνας, το κτίριο που έχει αντιγραφεί και αποτελέσει πηγή έμπνευσης περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Θαυμάστε το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, τη Στοά του Ευμένους, το Ασκληπιείο αλλά και το Θέατρο του Διονύσου, το οποίο φιλοξένησε τις θρυλικές παραστάσεις όλων των μεγάλων μας τραγικών!

Επιλέξτε ανάμεσα στην πρωινή ή την απογευματινή μας ξενάγηση και απολαύστε αυτή τη φανταστική εμπειρία γεμάτη αρχιτεκτονική, μυθολογία αλλά και ιστορικά γεγονότα, που θα μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και την ιστορία της πόλης μας!

Σημαντικές Πληροφορίες

  • Ημερομηνία Ξενάγησης: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
  • Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 10:00 πμ και 15:00 μμ
  • Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
  • Κόστος Ξενάγησης: 10€/άτομο
  • Παιδιά έως 10 ετών δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου)
  • Σημείο Συνάντησης: Κεντρική Είσοδος Ακρόπολης (πλησίον χώρου στάθμευσης λεωφορείων της οδού Ροβέρτου Γκάλλι)
  • Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης την ημέρα της Ξενάγησης είναι δωρεάν. Παρόλ'αυτά, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Ακρόπολης και να είναι στο σημείο συνάντησης με αυτό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της Ξενάγησης, αφού χωρίς αυτό δεν είναι δυνατή η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο
  • Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek.
  • Κρατήστε τις θέσεις σας τώρα!
  • Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την δράση μας στο αντίστοιχο Facebook Event.

* Το έδαφος πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσιάζεται κατά τόπους λείο και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο περπάτημα. Για αυτό το λόγο, συνιστάται έντονα η χρήση άνετων παπουτσιών περπατήματος και η αποφυγή ψηλών παπουτσιών (με τακούνι). 

** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους.

*** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

 

Read 473 times

Latest from apostaktirio team