Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 18:08

2ο Διεθνές Συνέδριο: "Europe in Discourse: Agendas of Reform"

Written by
397
2ο Διεθνές Συνέδριο: "Europe in Discourse: Agendas of Reform"

2ο Διεθνές Συνέδριο: "Europe in Discourse: Agendas of Reform"

Call for Papers 

To Hellenic American University (Nashua, NH, ΗΠΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) παρουσιάζουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο "Europe in Discourse: Agendas of Reform". Το Συνέδριο έχει ως κεντρικό άξονα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της και πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Hellenic American College (Μασσαλίας 22, Αθήνα).   

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο "Europe in Discourse", που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, περισσότεροι από 350 ερευνητές, από 40 διαφορετικές χώρες συναντήθηκαν για ένα τριήμερο στην Αθήνα και μίλησαν για το μέλλον της Ευρώπης και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου, αλλά και τα πάντα φλέγοντα ζητήματα που εγείρουν οι αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη, καθιστούν το, φετινό, 2ο Διεθνές Συνέδριο "Europe in Discourse: Agendas of Reform" πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Μέχρι πρότινος, η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρυνόταν, πλέον όμως οι φωνές για διάσπαση πολλαπλασιάζονται και κερδίζουν έδαφος οδηγώντας σε συρρίκνωση. Στον απόηχο του ψηφίσματος για το Brexit, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τη σημερινή Ευρώπη αργή, αδύναμη και αναποτελεσματική και πρότεινε «λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να αποκτήσει η Ευρώπη νέα δυναμική». Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλά για το δικό της πρόγραμμα «χάραξης ενός κοινού οδικού χάρτη» για την Ευρώπη, ώστε να επεκταθεί η κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση σε ολόκληρη την επικράτειά της. Κοινός παρονομαστής στις συζητήσεις των ευρωπαίων πολιτικών που βρίσκονται στο προσκήνιο των εξελίξεων είναι η μεταρρύθμιση, χωρίς όμως να καθίσταται σαφές το τι ακριβώς αυτή συνεπάγεται ή πώς μπορεί να επιτευχθεί. 

Ερευνητές, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί, επικοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι θα συναντηθούν για μία ακόμη χρονιά στην Αθήνα στην προσπάθεια να προσεγγίσουν το θέμα του Συνεδρίου γύρω από τους παρακάτω θεματικούς άξονες: 

Αξιακό πλαίσιο και μεταρρύθμιση: από τη διεύρυνση στην ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης

Ο γαλλο-γερμανικός άξονας

Η διατλαντική διάσταση

Η σχέση της ΕΕ με το Ισλάμ

Ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα

Ελλάδα και ΕΕ 

Η πρόσκληση υποβολής ανακοινώσεων (Call for Papers) σχεδιάστηκε με γνώμονα το Συνέδριο να αποτελέσει μια διεπιστημονική άσκηση για ανοιχτό διάλογο πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη. Για να δείτε το κείμενο υποβολής ανακοινώσεων  πατήστε  εδώ

21 - 23 Σεπτεμβρίου 2018

Hellenic American College (HAEC) - Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Γλώσσα Συνεδρίου 

Αγγλικά 

Πληροφορίες-Εγγραφές 

Επισκεφθείτε το www.europeindiscourse.eu για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε τη λίστα με τους επιβεβαιωμένους ομιλητές. 

Hellenic American College: 210 3680072 

www.europeindiscourse.eu , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 397 times

Latest from apostaktirio team