Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 08:31

Τιμητική Εκδήλωση στη Θάσο προς τιμήν του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου, από το Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης»

Written by
327
Τιμητική Εκδήλωση στη Θάσο προς τιμήν του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου, από το Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης»

Τιμητική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ» της Θάσου προς τιμήν του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου, από το Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης», το οποίο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Στις 18/3/2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 11,30  στο "ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ" της Θάσου το τμήμα μας σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση είχε τη χαρά και την τιμή να απονείμει μία τιμητική πλακέτα σε μια εξέχουσα προσωπικότητα του τόπου μας τον Αιδεσιμολογιότατον πατέρα Γεώργιο Διαμαντόπουλο , για την πλούσια επί πενήντα και πλέον χρόνια κοινωνική του προσφορά και διακονία , αλλά και για το ανεκτίμητο συγγραφικό και ποιητικό του έργο, που αν και μη Θάσιος λάτρεψε και ύμνησε όσο ελάχιστοι το νησί της Θάσου.

Μετά τη βράβευση εψάλει από την χορωδεία του Δήμου Θάσου ο επίσημος "Ύμνος της Θάσου" που έχει συγγράψει ο πατήρ Γεώργιος, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψαν από κοινού ο πατήρ Γεώργιος με την κόρη του Ανδρομάχη "Θασίων Γη γλυκύτατη" -Εκδόσεις Μαλλιάρης Θεσ/νικη 2018 και στο τέλος έγινε έκθεση βιβλίων που έχουν συγγράψει ο πατήρ Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η κόρη του Ανδρομάχη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας απέστειλαν α) ο Μητροπολίτης Φ.Ν. και Θάσου κος Στέφανος β) η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κα Άννα Φαχαντίδου Ιατρος-Συγγραφέας και Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και γ) ο Λογοτέχνης-Ποιητής, εκπαιδευτικός και εκδότης της εφημερίδας "Φωνή της Νισύρου" κος Κωνσταντίνος Πατούρης από την ιδιαίτερη πατρίδα του τιμώμενου την Νίσυρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Ν.Δ. και τέως Υπουργός του νομού μας κος Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φ.Ν. και Θάσου Πρωτοπρεσβύτερος κος Καραπατάκης Χρήστος , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου κος Ιωάννου Νικόλαος, ιερείς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Αδελφοί του τμήματός μας και πλήθος κόσμου, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες παραβρέθηκαν γέμισαν την αίθουσα του "ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ".»

 

Αδελφικά

Ελευθερίου Αλέξανδρος

Πρόεδρος

Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης»

 

 

 

Read 327 times

Latest from apostaktirio team