Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:28

Προβολή & Συζήτηση   «Μετέωρη Ελλάδα» - Pedro Olalla, 24/4

Προβολή & Συζήτηση

«Μετέωρη Ελλάδα» - Pedro Olalla

Tο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν την προβολή του ντοκυμαντέρ «Μετέωρη Ελλάδα» του Pedro Olalla. Η προβολή πραγματοποιείται την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στις 18:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Μετά την προβολή, ακολουθεί συζήτηση με τον ίδιο τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου που θα είναι παρών για την εκδήλωση. Η ταινία, διάρκειας 113 λεπτών, προβάλλεται στα Ελληνικά.

Έχουμε πράγματι Δημοκρατία; Υπάρχει  Δημοκρατία εκεί όπου οι πραγματικές αποφάσεις λαμβάνονται όλο και πιο μακριά από τους πολίτες;

Ο Pedro Olalla (Πέδρο Ολάγια), συγγραφέας του βιβλίου Μετέωρη Ελλάδα (Εκδόσεις Παπαζήση, 2015), με θέμα την κληρονομιά και τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την άποψη της σύγχρονης Αθήνας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρόσφατη οπτικοακουστική εκδοχή αυτού του έργου, την οποία υπογράφει επίσης ο ίδιος.

Η ταινία μεταφέρει τους θεατές στην Αθήνα – ταυτοχρόνως αρχαία και σύγχρονη – επιχειρώντας, όπως αναφέρει ο δημιουργός της, να τους ωθήσει να προβληματιστούν για τη Δημοκρατία στο μέρος που κάποτε υπήρξε το λίκνο της και σήμερα, κατά τα φαινόμενα, έχει επιλεγεί για να γίνει ο τάφος της. Διηγείται τα περί Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ώστε να γίνει συνείδηση το γεγονός ότι ο επαναπροσδιορισμός της και η κατάκτησή της είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

For information about this event in English, please visit the following link: http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=olalla

Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 18:30

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Eίσοδος ελεύθερη