Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 15:10

A Book Affair | Codex ΔΕΣΤΕ | Πέμπτη 14 Ιουνίου

Written by
328
A Book Affair | Codex ΔΕΣΤΕ | Πέμπτη 14 Ιουνίου

A BOOK AFFAIR/ TEMPORÄRER KUNST-BUCHLADEN 

Codex ΔΕΣΤΕ
(Κώδικας ∆ΕΣΤΕ) 

Εκδόσεις του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και ειδική παρουσίαση

πρωτότυπου υλικού 

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 19:30

Χώρος: Radio Athènes, Πετράκη 15 

στο πλαίσιο της

Αθήνα 2018 Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 

Είσοδος ελεύθερη 

Επιμέλεια: Έλενα Παπαδοπούλου 

Μια συνεργασία του Goethe-Institut Athen και του Radio Athènes.
www.goethe.de/athen

http://www.radioathenes.org/ 

Στο πλαίσιο αυτού του προτζεκτ, το Ίδρυμα ∆ΕΣΤΕ παρουσιάζει το Codex DESTE (Κώδικας ∆ΕΣΤΕ), μια ειδική εγκατάσταση με το σύνολο των εκδόσεων που συνόδεψαν την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1983 μέχρι σήμερα, καθώς και τη σειρά μονογραφιών για καλλιτέχνες “2000 Words”.

Αν ένας κατάλογος τέχνης, παραπάνω από την απλή παρουσίαση εικόνων στο χαρτί, είναι μια ανακωδικοποίηση της εμπειρίας από το γεγονός μιας έκθεσης ή ενός έργου τέχνης σε μορφή βιβλίου, η εγκατάσταση Codex DESTE διερευνά την απτή πλευρά των εκδόσεων σε ένα δομημένο περιβάλλον. 

Πρόκειται για μια φυσική έρευνα μέσω ευρετηριακών αποσπασμάτων και τεκμηρίων στον συστατικό ρόλο που έχουν οι κατάλογοι στην εκθεσιακή ιστορία του Ιδρύματος ∆ΕΣΤΕ.  

Α ΒΟΟΚ AFFAIR 

Ενδιαφέρεστε για την τέχνη; Για βιβλία τέχνης, περιοδικά τέχνης, καταλόγους, για την κριτική της τέχνης καθώς και τους συντάκτες και δημιουργούς τους; 

Εμείς - το Goethe-Institut Athen και το Radio Athènes - δημιουργούμε από το Μάιο έως το Νοέμβριο 2018 μια προσωρινή βιβλιοθήκη/σκηνή ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρεστε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής προσκαλούμε Έλληνες και διεθνείς εκδότες, συγγραφείς, και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω αναγνώσεων, ομιλιών, performances, συζητήσεων και μίνι-εκθέσεων. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες και πληροφορίες με τους συμμετέχοντες και θα έχετε πρόσβαση σε μία από τις παλαιότερες μορφές ευχαρίστησης: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. 

Η θεματολογία θα ποικίλλει, από τέχνη, θεωρία, αρχιτεκτονική και ντιζάιν μέχρι  μόδα, λογοτεχνία και ψυχανάλυση. 

Το A BOOK AFFAIR/ TEMPORÄRER KUNST-BUCHLADEN εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μαΐου και του Ιουνίου καθώς και βιογραφικά των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου

 

 

Read 328 times

Latest from apostaktirio team