Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 11:53

ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ 2018 – ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Written by
458
ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ 2018 – ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ 2018 – ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ποίηση στις Ράγες 2018 για την Ειρήνη των Λαών...οι ποιητές ταξίδεψαν για δεύτερη χρονιά με το τρένο και διαδηλώσανε με στίχους τους για την Ειρήνη των Λαών...μια πρωτότυπη δράση εμπνεύστρια της οποίας είναι η συγγραφέας από τα Γιαννιτσά κ. Μαρία Ποπκιώση. Ποιητές από Γιάννενα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καβάλα, Σέρρες, Νάουσα, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Συρία και Τουρκία συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ταξίδεψαν την ποίησή τους στις ράγες... Διάβασαν ποίηση για την Ειρήνη των Λαών στους σταθμούς των τρένων, μέσα στο τρένο και στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης!!! Μια μεγάλη αγκαλιά, χέρια σφιχτά κι ένα αισιόδοξο χαμόγελο!!! Η κ. Μαρία Ποπκιώση είχε απευθύνει διαδικτυακά ανοιχτό κάλεσμα προς τους ποιητές να ταξιδέψουν στις ράγες αγκαλιά με τα βιβλία και τους στίχους τους για την Ειρήνη!!!

Η εκδήλωση γιγαντώθηκε στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου Το Ράφι της Αγάπης αφού υποδέχτηκε τους ποιητές στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 5.30 μ.μ. διοργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!
Ποιητές και καλλιτέχνες υποδέχτηκαν την κα Μαρία Λουμπουρδή από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας, ζωγράφο και την Ζώνη Ειρήνης,Φιλίας και Αγάπης των Λαών, όπου είναι η ίδια δημιουργός της. Η Ζώνη που μετρά 62 μέτρα, άνοιξε μπροστά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης κηρύττοντας την έναρξη της εκδήλωσης!!! Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση καθώς ταξίδεψε από την Μικρά Ασία με τον εκπρόσωπό της κ. Hasan Kadakçı (ζωγράφο) και την κα Nurcan Elver (συγγραφέα και ηθοποιό) για να φτάσει στην Θεσσαλονίκη και να βρίσκεται μαζί μας!!!
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα Xαβιαροπούλου Στέλλα συνιδρύτρια της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος και η Λένα Σερδαρίδου μαέστρος επίσης από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας.

Η ποιήτρια και πρέσβειρα Ειρήνης του World institute for peace κα Rania Angelakoudi.

Οι ξένοι ποιητές
Luiza Marisol Fuentes Bustamante
Andreas Souponitski
John Karajoli
Bardha Mance

Xanthi Hondrou-Hill(Eλληνογερμανή)
Pedro Díez Fulgencio και Νατάσσα Λάμπρου(που μετέφρασε στα Ελληνικά) 

οι Έλληνες ποιητές
Φανή Αθανασιάδου από Θεσσαλονίκη
Nikos Vardakas από Θεσσαλονίκη
Θεόφιλος Γιαννόπουλος (Giannopoulos Theofilos)
Ελένη Κισκίνη από τα Γιαννιτσά
Γιάννης Κουλάκης από Θεσ/νίκη
Ευαγγελια Κοφινα Ευαγγελία από την Κατερίνη
Sotiria Kyrmanidou από τις Σέρρες
Ιωάννης Μαρίνος από τη Θεσσαλονίκη
Γιώργος Σανιδάςος από Θεσσαλονίκη
Χαβιαροπούλου τέλλα από Θεσσαλονίκη
Γιωτα Χατζηγεωργιαδου-Χουλιάρα από Θεσσαλονίκη
Fotini Psi Ψιρολόλιου Φωτεινή από Θεσσαλονίκη
Σοφία Προκοπίδου (Sonia Prokopidi)
Λιλικα αρνακη (Ευαγγελία Αρνάκη) από Θεσσαλονίκη 

Οι ζωγράφοι
Χαβιαροπούλου Στέλλα
Γιωτα Χατζηγεωργιαδου-Χουλιάρα
Στέλλα Καριάκα (Stella Kariaka)
Κυριάκος Ερμίνα
Πηνελοπη Καπετανουδη
λιλικα αρνακη (Ευαγγελία Αρνάκη)
ΛΟΥΜΠΟΥΡΔΗ ΜΑΡΙΑ
Αθηνά-Ωκεανις Τσιρίκα-Λον
Μάτα Παπαϊωάννου
Lena Serdaridou

Η φωτογράφος Mara Raka 

Οι ποιητές από τις ράγες
Γρηγόρης Τριγλίδης, Δέσποινα Πένογλου, Αθηνά Τσιρίκα, Έλενα Κίσκη, Ταούλα Δήμητρα, Ξανθή Χόνδρου Χιλ, Νίκο Βαρδάκα, Θεόφιλο Γιαννόπουλο, Γεωργιάδου Χριστίνα, Ευγενία Κορτσάρη, Ελένη Ζαραμητροπούλου, Κοφινά Ευαγγελία, Λιλίκα Αρνάκη, Μάτα Παπαιωάννου, Στέλλα Χαβιαροπούλου, Γιάτα Χατζηγεωργιάδου, Φωτεινή Ψιρολιόλιου, Γιάννη Μαρίνο, Σωτηρία Κυρμανίδου, Ελένη Καρασαββίδου, Φανή Αθανασιάδου, Άντζελα Κυριακοπούλου, Μαρία Ξανθοπούλου, Ελένη Χαρμάνα, Ασημίνα Aθανασιάδου, Μαρία Ποπκιώση, Γεράσιμο Μακρή, Ελένη Ταυφυριανού, Νικολέττα Δανιά, Σοφία Προκοπίδου, Αθανάσιος Πανέλας, John Karajoli 

Το εφηβικό τμήμα του Σύγχρονου Θεάτρου Β.Διαμαντόπουλος και η δασκάλα τους Domna Hournazidou

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γ' Δημ. Διαμερίσματος "Οι φίλοι της Παράδοσης" και ο δάσκαλος και δημιουργός παραδοσιακής φορεσιάς κ. Περικλής Διαμαντής,

 

 

 

 

Read 458 times

Latest from apostaktirio team