Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 09:42

ΘΑΣΟΣ! ΦΥΛΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΗ.....

Written by
210
ΘΑΣΟΣ! ΦΥΛΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΗ.....

Μια όμορφη βραδιά ποίησης, μουσικής και λόγου είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθησαν στις Αποθήκες Μεταλλείων Θάσο.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου "Το Κάστρο" και ήταν προς τιμήν του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης. 

Θάσος! Φυλαχτό απ'του Θεού το στήθος ξεπετάχτηκες στην άκρη του Αιγαίου ακουμπισμένη.

Πολλά λόγια αγάπης για το όμορφο νησί της Θάσου ακούστηκαν από την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου στην βιβλιοπαρουσίαση που έλαβε χώρα στις Αποθήκες Μεταλλείων τόσο από την ίδια, όσο και από τον τέως πρόεδρο του Κάστρου κο Στέλιο Στρατηγέντα, καθώς και από τον εκπαιδευτικό κο. Κώστα Βλαστάρη, για το βιβλίο ΘΑΣΙΩΝ ΓΗ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ εκδόσεων Μαλλιάρη του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης. 

Η Εκδήλωση άρχισε με το διάβασμα των χαιρετισμών της τεως προέδρου της ΕΛΒΕ κας Αννας Φαχαντίδου, του εκδότη κου Αντώνη Μαλλιάρη, καθώς και του Δωδεκανήσιου εκπαιδευτικού και συμπατριώτη του ιερέως, Κωνσταντίνου Πατούρη. 

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν με την φυσική τους παρουσία ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Το Κάστρο" κ Λάμπρος Λαμπρινίδης, ο ιερέας πατέρας Αγγελος Λύχνος,  από την Θεσσαλονίκη η νέα πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κα Γοργώ Γεωργία Αλεξίου, ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Θάσου κ. Δημήτριος Στίγκας,ο πρόεδρος της Νέας Πορείας, νομικός κος Μηνάς Βλαστάρης οι οποίοι μίλησαν από μικροφώνου με εγκωμιαστικό τρόπο για την οικογένεια Διαμαντοπούλου και την προσφορά της, στον πολιτισμό της Θάσου. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μουσικός της Δημοτικής Χορωδίας Θάσου κ. Πελαγία Αναγνωστάκη και η μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Θάσου κ. Αργυρώ Παπαλάσκαρη η οποία τραγούδησε τον ύμνο της Θάσου του ιερέως Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Τον ύμνο επίσης τραγούδησε a capella ο αοιδός κ. Βαγγέλης Αγγελίδης ο όποιος ήταν ο πρώτος που τον πρωτοτραγούδησε μέσα στην δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας σε εκδήλωση της Θασιακής Ενωσης Ακούστηκαν τραγούδια του Θοδωράκη Νίκου Αντύπα και άλλων. 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την φυσική τους παρουσία  οι : ο τέως πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης, ο γλύπτης κ. Κωνσταντίνος Λόβουλος, η τέως λυκειάρχης κ. Μαρία Εξηντάρη, ο πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου κ. Νικόλαος Χρυσάφης, ο δικηγόρος κ. Λευτέρης Κυριακίδης, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Γερακούδης, ο ποιητής , μουσικός δημιουργός του Μουσικού Εργαστηρίου Λιμεναρίων Αγγελος Ζαγοριανός ο καλλιτέχνης  κος Θεόδωρος Ελευθερίου η επιχειρηματίας κ. Ειρήνη Τατσιράμου, η δημοσιογράφος του CENTER κ. Μαρία Σαλταρή, ο τοπογράφος κ. Γιάννης Μαρκιανός, η κ. Αλεξάνδρα Τσώμου.και πολλοί άλλοι που προσήλθαν και απέδειξαν οτί στα Λιμενάρια κατά παράδοση ανθεί το πνεύμα και ο πολτισμός εκτός από την ομορφιά!

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το κανάλι CENTER και θα την μεταδώσει εξολοκλήρου  την Τετάρτη 1 Αυγουστου 2018 μετά από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων και ώρα 6.45. 

Ήταν μια βραδιά αγάπης για τη Θάσο που κανείς δεν ήθελε να φύγει.

Ευχαριστούμε επίσης τους : κ. Αντώνη Παπαλάσκαρη για τον συντονισμό ήχου και κ. Μαρία Φ. Φιλιππίδου για την ουσιαστική της βοήθεια στην διανομή αντιτύπων του βιβλίου.  

και μην ξεχνάτε 

 δυο, τρεις σταγόνες Θάσου είναι αρκετές για να σε ξεδιψάσουν

Read 210 times

Latest from apostaktirio team