Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 18:02

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το Φανταστικό στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Written by
127
4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το  Φανταστικό στο πλαίσιο  της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου»  του δήμου Αθηναίων.

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το  Φανταστικό στο πλαίσιο  της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου»  του δήμου Αθηναίων.

6 & 7 Οκτωβρίου 2018

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Φίλων Φανταστικού - ΦantastiCon και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2018 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦantastiCon 2018!

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Έκθεση βιβλίων, παιχνιδιών, χειροτεχνιών και κοσμημάτων 

Σεμινάρια:

Σεμινάριο Μεσαιωνικού χορού – Μάθετε τα βήματα και χορέψτε σαν τους άρχοντες των παραμυθιών, με την Ελένη Ιωσήφ.

Σεμινάριο εικονογράφησης – Εισαγωγή στην τέχνη του σχεδίου από τον καταξιωμένο εικονογράφο Γιάννη Ρουμπούλια.

Κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών για εφήβους – Εισαγωγή στον κόσμο της κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών από τον Ευάγγελο Φώσκολο, συνιδρυτή της εταιρείας πρότυπων παιχνιδιών DrawLab.

Σεμινάριο χορού "Into the Woods" – Μεταμορφωθείτε σε πλάσματα του δάσους με κινησιολογία εμπνευσμένη από κλασικούς Ινδικούς χορούς, με την Ειρήνη Γεωργίου.

Κατασκευάζοντας μια τεχνητή γλώσσα – Οδηγίες προς επίδοξους δημιουργούς φανταστικών κόσμων από τον καθηγητή γλωσσολογίας Δρ. Αθανάσιο Καρασίμο. 

Αφιερώματα:

Dmitry Glukhovsky – Το ΦantastiCon σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τον διάσημο Ρώσο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας.

Μάκης Πανώριος – Αφιέρωμα στο τιμώμενο πρόσωπο του ΦantastiCon 2018.

George Sakellariou - Τα ειδικά εφέ στις ταινίες φαντασίας. Ο George Sakellariou μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του από τα πλατό των διασημότερων ταινιών Φαντασίας.

Philip Pullman - Αναφορά στο έργο από την μεταφράστρια του, Κώστια Κοντολέων.

Ursula Le Guin – Jack Ketcham – Harlan Ellison - Ειδικά αφιερώματα στους μεγάλους συγγραφείς που έφυγαν φέτος από κοντά μας. 

Ανοιχτές συζητήσεις:

«Το μέλλον του Ελληνικού Φανταστικού» – Γνωστοί συγγραφείς, μεταφραστές, κινηματογραφιστές και δημιουργοί comics συζητούν για τις δυνατότητες αναγνώρισης των Ελλήνων δημιουργών του Φανταστικού στο εξωτερικό.

«Αθήνα-Ευρώπη: το μέλλον μιας πόλης, το μέλλον μιας ηπείρου» - Ο Νίκος Μάντης και η Ιωάννα Μπουραζοπούλου συζητούν για την Αθήνα και την Ευρώπη του μέλλοντος και τη λογοτεχνία του φανταστικού. 

Ομιλίες:

«Το σενάριο στα comics» - Γιατί δεν αρκεί μόνο το ωραίο σχέδιο, με τον συγγραφέα Δημήτρη Βανέλλη. 

«Φαντασία, τουρισμός και πολιτιστική διαχείριση. Από το Ταξίδι στα ταξίδια», με τον Γιάννη Παπαδημητρόπουλο.

"Fairytales Reloaded" – Η σύγχρονη ανάγνωση, κατανόηση και μεταγραφή των κλασικών παραμυθιών, με την Ειρήνη Μαντά.

«Ρεαλιστικοί πρωταγωνιστές πέρα από το φύλο» – Συμβουλές για τη δημιουργία αληθοφανών χαρακτήρων πέρα από κλισέ και συμβάσεις, με την Δήμητρα Νικολαΐδου και την Βάγια Ψευτάκη.

«Ανδρική κυριαρχία και γυναικεία ταυτότητα» – Το φύλο και οι σχέσεις εξουσίας στο έργο του Clive Barker, με τον Ιωάννη Πλεξίδα. 

Παρουσιάσεις βιβλίων και  παιχνιδιών:

Ενδιαφέροντα βιβλία και συναρπαστικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2018. 

Διαγωνισμοί και απονομές  βραβείων:

Fantasy Champions 2018 - Διαγωνισμός cosplay

ΦantasticArt 2018 – Διαγωνισμός ψηφιακής εικονογράφησης

ΦantastiWords 2018 – Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος 

 Συναυλίες:

Fantasy Symphony Orchestra

Piratas de la Guitara 

Μεσαιωνική Αγορά:

Ζωντανή μουσική, χορευτικές παραστάσεις, body-painting, παιχνίδια γνώσεων. 

Κληρώσεις δώρων.

Και άλλα πολλά που δεν πρέπει να χάσετε! 

Επισκεφτείτε το ΦantastiCon 2018 και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να σας ταξιδέψει! 

ΦantastiCon 2018

Ημερομηνία: 6 & 7 Οκτωβρίου 2018

Ώρες: 11:00 – 21:30

Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη 

 

Πληροφορίες

Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού | www. fantasticon.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ελληνοαμερικανική Ένωση, Διεύθυνση Πολιτιστικών| 210 3680900 (εσωτ. 152) | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Read 127 times

Latest from apostaktirio team