Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 18:37

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Written by
151
ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

& ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

N.Π.Ι.Δ. – Έτος ίδρυσης 1979 - Αριθ. 2237 Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού

Αναπαύσεως 14 Α΄ - 190 02 Παιανία * E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. * Τηλ.: 210-66.43.854 (& Fax)

www.euarce.com https://euarceblog.wixsite.com/euarce * http://www.asbmh.pitt.edu/EUARCE%2DGREEK/ 

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης της Ελλάδος 

Ποιητική εσπερίδα με ομιλία, απαγγελίες και θεματική λαογραφική έκθεση διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης της Ελλάδος για να δοθούν τα «Συγχαρητήρια Διπλώματα» του

Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Το περιβόλι της πολιτιστικής παράδοσης», που προκηρύχθηκε με την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και τη συνεργασία του Αμερικανο-ελληνικού Ιδρύματος Δυτικής Πεννσυλβάνια–Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και Λαογραφικό Μουσείο (AHFWP).

Στο φιλολογικό μέρος της εσπερίδας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, Ευάγγελος Ανδρέου ανέπτυξε το θέμα «Ποίηση. Το επίκαιρο και το αληθές» ενώ ποιήματα απέδωσε η Ράνια Βισβάρδη του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εισαγωγή και παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Ανδρέας Μπεντάι.

Τα Διπλώματα απένειμε τιμητικά ο ευρισκόμενος στην Ελλάδα διαπρεπής ομογενής Καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh, Δρ. Νίκος Γιαννουκάκης, ως Εκτελεστικός Σύμβουλος του AHFWP και τα έλαβαν οι: Ελένη Ζαραμητροπούλου από την Κατερίνη, η Αναστασία Κυριακίδου από την Αλεξανδρούπολη, η Αθηνά Πουρνάρα από τα Γλυκά Νερά Αττικής και για τις μαθητικές συμμετοχές οι: Αλέξιος Αξαρλής του 1ου Λυκείου Γλυκών Νερών Αττικής, Κατερίνα Μανιάτη του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, Χρυσούλα Παπανικολάου του Εσπερινού Λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής και Πηνελόπη Κυριακοπούλου (εκτός συναγωνισμού) του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών Αττικής.

Στην ίδια τελετή το Αμερικανο-ελληνικό Ίδρυμα Δυτικής Πεννσυλβάνια τίμησε με ειδική περγαμηνή αναγνώρισης τον βετεράνο πρωταθλητή Δημήτρη Μποντικούλη για τη συλλογή, συντήρηση και διάσωση έργων της ελληνικής λαογραφίας.

Ο Δημήτρης Μποντικούλης – παλαιός πανελληνιονίκης και ρέκορντμαν του βάδην – επιδόθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε ένα πολύχρονο και επίπονο έργο συλλογής και συντήρησης τεκμηρίων από την υπεραιωνόβια παράδοση του νεοελληνικού αθλητισμού καθώς και μαρτυριών από τον ελληνικό λαογραφικό πλούτο, όπως ο κύκλος των πολυάριθμων και μοναδικών έργων της λαϊκής καλλιτεχνικής οικοτεχνίας «Επικλίνιοι Κεντητοί Σταυροί», που εκτέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης με την ευκαιρία του εορτασμού του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Παράδοσης 2018». 

Λεζάντες φωτ.: 

1.: Από αριστερά: Αναστασία Κυριακίδου, Αθηνά Πουρνάρα, Πηνελόπη Κυριακοπούλου, Χρυσούλα Παπανικολάου, Αλέξιος Αξαρλής

 

 

 

Read 151 times

Latest from Super User