Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 08:23

REQUIEM για έναν Πολεμιστή: με την υπογραφή του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, 18/11 στην Πρέβεζα - 2, 9 και 16/12 στην Αθήνα

Written by
406
REQUIEM για έναν Πολεμιστή: με την υπογραφή του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, 18/11 στην Πρέβεζα  - 2, 9 και 16/12 στην Αθήνα

REQUIEM για έναν Πολεμιστή: με την υπογραφή του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου 

Ένα έργο για τις μάχες που δίνουμε όλοι καθημερινά. Για όλα τα κατώφλια που θα διαβούμε -εκούσια κι ακούσια, αφήνοντας πίσω κομμάτια μας ενέχυρα για κάτι καλύτερο, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γι' αυτά μιλά ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο ολοκαίνουριο έργο του «REQUIEM για έναν Πολεμιστή».

  Πρόκειται για μια συμβολική μουσικοχορευτική παράσταση, σε σύνθεση δική του, χορογραφία της Μαρίας Παντελάκη και σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Μπιζούτη. 

Πανελλήνια πρώτη: Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα (Θεοφάνειος Αίθουσα, στις 20:00). Επόμενη στάση αρχές Δεκεμβρίου (2, 9 και 16 του μήνα) στην Αθήνα, στο θέατρο Παραμυθίας.

Είμαστε όλοι Πολεμιστές

Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι ο Πολεμιστής και ο Έκτος Άγγελος. Τι εστί όμως Πολεμιστής; Mε τι θα κληθεί ν' αγωνιστεί και πώς θα περάσει το κατώφλι, αναγεννημένος; Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος αναφέρει: «Υπάρχει το κατώφλι και ο φύλακάς του. Για να υπερβεί κάποιος το κατώφλι και τα όριά του θα πρέπει να φορτιστεί με δύναμη. Ας αναλογιστούμε ποιο είναι το κατώφλι αυτό για τον άνθρωπο. Κάθε φορά που περνάμε από την μια συνειδησιακή κατάσταση στην επόμενη, παλιά κομμάτια του εαυτού μας πεθαίνουν, μεταστοιχειώνονται και ανασυντίθενται. Όπως όταν ένα παιδί περνά στην εφηβεία και από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Διεξάγεται σ' αυτά τα σημεία μια εσωτερική μάχη, η οποία εάν δεν γίνει ή χαθεί, είναι αδύνατη η μετάβαση από το κατώφλι».

Ο Έκτος Άγγελος είναι το πρότυπο, το οποίο θα οδηγήσει τον Πολεμιστή σ' αυτή την πορεία, δείχνοντας τον δρόμο. Και ο Πολεμιστής ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγγέλου, θα καταφέρει να επιτύχει την αναγέννησή του: «Όλοι οι μύθοι, οι συμβολισμοί και η φιλοσοφία, αποκτούν τη μεγαλύτερη αξία, όταν εργάζονται για μια υψηλή ιδέα. Κάθε μέρα, όλοι μας δίνουμε μάχες. Άλλοι μικρές, άλλοι μεγάλες. Οι άνθρωποι δοκιμάζονται και ξεπερνούν τον εαυτό τους. Εκείνη η άνεργη μητέρα που προσπαθεί να εξασφαλίσει στα παιδιά της μια ποιότητα ζωής, εκείνος ο νέος ή η νέα που εργάζεται για να σπουδάσει ή αφήνει τις σπουδές του για να κυνηγήσει ένα όνειρο, εκείνος που οραματίζεται μια καλύτερη κοινωνία, ένα καθαρό περιβάλλον, την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Πολεμιστής και αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν Άγγελοι ενός καλύτερου αύριο». 

Ταυτότητα εκδήλωσης

REQUIEM για έναν πολεμιστή 

Μια συμβολική μουσικοθεατρική παράσταση 

Σύνθεση: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος

Χορογραφία: Μαρία Παντελάκη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Μπιζούτης 

Εκτελεί το Κουαρτέτο εγχόρδων Jerax

Ηλίας Γυφτονικολός: Βιολί

Κωνσταντίνα Μπάλλα: Βιολί

Ιζαμπέλα Ελένη Χατζηιωάννου: Βιόλα

Μυρτώ Ξηρουχάκη: Τσέλο

Χορεύουν: Καστελιώτη Έλενα-Δανάη, Κωνσταντέλλου Βασιλική 

Πού: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3457904

Πότε: 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου

Έναρξη: 20:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος: 10 € και 8 € (μειωμένο)

Προπώληση: Viva.gr

Με την υποστήριξη της Χ.Ο.Ν (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων)

 

 

Read 406 times

Latest from apostaktirio team