Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 09:20

Βιωματικό Σεμινάριο 09/12/18 (Αθήνα): , Το εκπαιδευτικό δράμα στο νηπιαγωγείο (Ελένη Λαμπρονίκου)

Written by
310
Βιωματικό Σεμινάριο 09/12/18 (Αθήνα): , Το εκπαιδευτικό δράμα στο νηπιαγωγείο (Ελένη Λαμπρονίκου)

Βιωματικό Σεμινάριο 09/12/18 (Αθήνα): , Το εκπαιδευτικό δράμα στο νηπιαγωγείο (Ελένη Λαμπρονίκου) 

Το εκπαιδευτικό δράμα στο νηπιαγωγείο

(Αθήνα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00)

Οι Εκδόσεις iWrite σας προσκαλούν σε ένα βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας με τη νηπιαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικής παιδείας Ελένη Λαμπρονίκου, βασισμένο στο βιβλίο της "Το Εκπαιδευτικό Δράμα στο Νηπιαγωγείο", στον χώρο της Βρεφικής-Νηπιακής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 11:00.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 2108829735, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το οπισθόφυλλο

Tο Εκπαιδευτικό Δράμα είναι μία θεατρική πράξη όπου τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να αυτοσχεδιάζουν, να σκέφτονται, να ερευνούν, να προβληματίζονται, να παίρνουν αποφάσεις, να εξελίσσονται και να εξελίσσουν τον αυτοσχεδιασμό τους. Τα στοιχεία που συνιστούν αυτή την πράξη μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να ανακαλύψει μία άλλη μορφή βίωσης της πραγματικότητας, εξίσου σημαντικής με το παιχνίδι της καθημερινότητάς του...

Στο παρόν βιβλίο θα βρείτε 15 ιστορίες, επεξεργασμένες με τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ηθοποιούς και όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στην εκπαίδευση.

Η συγγραφέας

Η Ελένη Λαμπρονίκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος). Στο πλαίσιο του προγράμματος LINGUA ERASMUS παρακολούθησε μαθήματα συγκριτικής λογοτεχνίας και θεάτρου στο πανεπιστήμιο ULB των Βρυξελλών (1992). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο Paris ΙΙΙ (Sorbonne Nouvelle), στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (D.E.A). Το 2012 απέκτησε το Δίπλωμα Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή από το Διδασκαλείο Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τ.Ε.Α.Π.Η.). Έχει κάνει ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες, και έχει γράψει άρθρα σε περιοδικά.

Από το 1999 έως σήμερα είναι εμψυχώτρια θεατρικής παιδείας σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς και μαθητές. Το 2016 συμμετείχε στον εξορθολογισμό της ύλης για τη θεατρική παιδεία στην Α'βάθμια εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Από το 2003 εργάζεται στην Α'βάθμια δημόσια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Read 310 times

Latest from apostaktirio team