Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 21:34

Η ΨΥΧΑΝAΛΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤA ΤΗΝ ΤEΧΝΗ – ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ

Written by
142
Η ΨΥΧΑΝAΛΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤA ΤΗΝ ΤEΧΝΗ – ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ

Η ΨΥΧΑΝAΛΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤA ΤΗΝ ΤEΧΝΗ – ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 

Η τέταρτη ομιλία στις 16/2 στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Με την εισήγηση της Λίνας Νικολακοπούλου, «Στον αστερισμό της Αριάδνης», ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ο πέμπτος κατά σειρά κύκλος ομιλιών που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Πορφύρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Για τις ανάγκες της ομιλίας της, η σπουδαία ποιήτρια και στιχουργός, η οποία τα τελευταία 36 και πλέον χρόνια μάς έχει χαρίσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια όλων των εποχών, επιστρατεύει δύο ήρωες της μυθολογίας: Την Αριάδνη και τον Θησέα. Η κόρη του Μίνωα γοητευμένη από την ομορφιά του, έδωσε στον Θησέα ένα κουβάρι νήμα-το μίτο, βοηθώντας τον να μπει στο Λαβύρινθο και να νικήσει τον Μινώταυρο. Οι δύο νέοι έφυγαν κρυφά με πλοίο από την Αθήνα με προορισμό το Σούνιο, όμως στη Νάξο ο θεός Διόνυσος είδε την Αριάδνη, την ερωτεύτηκε και την πήρε μαζί του, βυθίζοντας στη θλίψη τον Θησέα.

Η Λίνα Νικολακοπούλου χρησιμοποιεί την ιστορία των δύο ηρώων για να θίξει αντίστοιχες εμπειρίες ζωής του σήμερα. Μαζί της συνομιλεί ο υπεύθυνος της διοργάνωσης ψυχαναλυτικός θεραπευτής και συγγραφέας, Τρύφωνας Ζαχαριάδης.  

Θυμίζουμε ότι η παρούσα διοργάνωση με τίτλο «Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη-Χωρισμός και απώλεια» πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Karyl McBride με θέμα τον χωρισμό. Ο ελληνικός τίτλος του είναι «Χωρίς εσένα. Σπάζοντας τους τοξικούς δεσμούς ή η διαχείριση ενός αποχωρισμού» και μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πορφύρα.   

Read 142 times

Latest from apostaktirio team