Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 14:55

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Written by
302
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

  • Αντιπρόεδρος, ο διαπρεπής ομογενής Καθηγητής, Νίκος Γιαννουκάκης

Την τελευταία Γενική Συνέλευση της θητείας του συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, με εκλογές και φιλολογική συνεστίαση.

Ακολούθησε η σύσταση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την πενταετία 2019-2024, με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος ο συγγραφέας Ευάγγελος Ανδρέου, Αντιπρόεδρος ο Καθηγητής Ιατρικής Νίκος Γιαννουκάκης, Γενικός Γραμματέας ο επί πτυχίω μαθηματικός Ανδρέας Μπεντάι, Ταμίας η ζωγράφος Αμαλία Παρασκευοπούλου, Μέλος Δ.Σ. ο διευθυντής του Εθνικού Αθλητικού Μουσείου του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Μποντικούλης και επιλαχόν Μέλος Δ.Σ. η ποιήτρια-στιχουργός Νιάννα Παπουλάκου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει το έργο συμπλήρωσης και ψηφιοποίησης του Επίτομου Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού της Βυζαντινής Μουσικής και της ανέκδοτης έρευνας «Ελληνικά θέματα στην παγκόσμια μουσική» της Ολυμπίας Τολίκα και το έργο ταξινόμησης και ψηφιοποίησης του φωτογραφικού άτλαντα της Ανατολικής Αττικής (-Ιστορία και Αιθητική της Βυζαντινής/Μεταβυζαντινής Ζωγραφικής, 11ος -20ος αι. (Μνημεία της Ανατολικής Αττικής) -Ιστορία της εμπειρικής φυτοτεχνίας και της αγροτικής λαογραφίας 18ος -20ος αι. της Ανατολικής Αττικής (γεωργική τέχνη, αγροτική οικονομία, οικοτεχνία, κουλτούρα, και κοινωνιολογία, τρόπος εθιμο-ηθικού βίου) -Ορεινό φυτικό τοπίο / άγρια χλωρίδα / ανθώνες / ειδολογική κατάταξη (Πεντελικό-Υμηττός) -Αγροτοβιομηχανία (19ος – 20ος αι.) στην Ανατολική Αττική – Καμπάς και διεθνοποίηση του αττικού οίνου, συνεταιριστική οινοποιΐα (Μαρκό), αλευροβιοτεχνία, ελαιοβιοτεχνία, βυρσοδεψία (Στάμου 1910).

- Ανθρωπολογία της κατοίκησης / οικιστική τέχνη των μετοίκων «αρβανιτών» του πεδινού χώρου της Ανατολικής Αττικής. -Κοινωνικός, κοινοτικός και ιστοικός βίος)

Αναλαμβάνει επίσης το σχεδιασμό των δράσεων για την εφετεινή 40ή επέτειο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης και την επαναφορά του θέματος «Διαπίστευση στη Σύμβαση της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», που κινείται από του έτους 2013.

Read 302 times

Latest from apostaktirio team