Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 07:20

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ του ΜΠΡΟΥΝΟ ΝΤΕ ΑΛΕ με θέμα: Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου. (Δευτέρα 13 Μαΐου)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ του ΜΠΡΟΥΝΟ ΝΤΕ ΑΛΕ με θέμα:   Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου. (Δευτέρα 13 Μαΐου)

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΡΟΫΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - ΛΑΚΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας

οργανώνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ του ΜΠΡΟΥΝΟ ΝΤΕ ΑΛΕ με θέμα:

Ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά στη λογική του μη-όλου

Δευτέρα 13 Μαΐου στις 8.30μμ.

Παράλληλη μετάφραση

Είσοδος Ελεύθερη

Ρεθύμνου 5, 1ος όροφος

Ο Μπρουνό Ντε Αλέ είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, της Νέας Λακανικής Σχολής  και της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης.

Ιστοσελίδα του Κέντρου:www.centrerepsy.gr

facebook: Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας

«Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει θα διατυπωνόταν ως εξής: Πώς θα μπορούσαμε να στοχαστούμε ένα θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά υποκείμενα, το οποίο να αποφεύγει τις παγίδες των κανονιστικών ιδανικών που διακινεί ο Λόγος του Κυρίου;

Αφετηρία της ομιλίας μου θα είναι η εμπειρία που απέκτησα ως επιστημονικός υπεύθυνος ενός ιδρύματος για αυτιστικά παιδιά στο Βέλγιο. Στο ίδρυμα αυτό, την «Αντένα 110», αναπτύχθηκε και λειτούργησε ένα θεσμικό πλαίσιο βασισμένο σε μια πρωτότυπη πρακτική με πολλαπλούς παρεμβαίνοντες, που στα γαλλικά έχει θεωρητικοποιηθεί ως «pratique à plusieurs».

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να εκθέσω τις διάφορες προοπτικές που ανοίγει αυτός ο τρόπος εργασίας, ο οποίος αντλεί τον προσανατολισμό του από τη διδασκαλία του Ζακ Λακάν.»

Μπρουνό Ντε Αλέ